Oude apotheek Banne Zuid

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw. Samen met de gemeente, bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord en De Plekkenmakers wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt. De nieuwbouw moet bijdragen aan een betere buurt voor iedereen in Banne Zuid.

Tijdens het InformatieLab presenteerden we de resultaten van het dromenLab en lieten we zien wat we samen met de ingebrachte ideeën kunnen doen. We zijn op een leuke, creatieve manier verdergegaan met het ontwikkelen van een plan voor deze plek. Zeven groepen konden o.a. zelf architect zijn en enkele creatieve scenario’s bouwen op een maquette en hierbij aangeven wat zij belangrijk vinden. Alle bijdragen, tips en ideeën waren weer van harte welkom!

“Sympathieke benadering. Super dat de buurt zo mee mag denken”

PM post IL Statenjachtstraat6

Recente berichten

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Voor het nieuwe horecagebiedsplan zijn De Plekkenmakers samen met gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek gegaan over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften, van plenair tot vrije inloop.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734