De Plekkenmakers derde weg

Van top down, zoals we het altijd deden, naar de tijd van bottom up

In beide gevallen schuurt het. De gemeente heeft nu eenmaal kaders, waarbinnen zij moet opereren en de belanghebbenden weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

In de derde weg werken we samen aan nieuwe ideeën en voeren dat ook samen uit. Ieder vanuit zijn eigen belang en kennis. De gemeente bewaakt het budget en de wettelijke kaders en de belanghebbenden brengen hun kennis van de praktijk mee. Zo zijn zij samen eigenaar van de plannen en de uitvoering.

In Macharen organiseerden De Plekkenmakers in samenwerking met een bewonersgroep, het bestuur van het dorpshuis en de gemeente Oss een participatieproces rondom een visie op ontmoeten. Daarna gingen enthousiaste bewoners in werkgroepen aan de slag om dromen uit te werken tot concrete plannen, waar enkele al uitgevoerd zijn. Tevens is de gemeenteraad is akkoord gegaan met het nieuwe sociaal hart voor Macharen.

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734