InformatieLab de Travertijnstraat

Samen verder met het bouwplan voor de Travertijnstraat!

Er is in het westen van Groningen veel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Tussen de wijk Vinkhuizen en bedrijventerrein Hoendiep ligt een kans om een nieuw (woon)gebied in te richten. In het najaar van 2022 zijn we het traject gestart met een DromenLab. Met alle dromen en ideeën zijn gemeente Groningen en OZ architect aan de slag gegaan. Zij hebben de dromen verwerkt in twee stedenbouwkundige plannen.

Op donderdag 15 juni organiseerden we een InformatieLab om de twee plannen voor de Travertijnstraat aan iedereen te presenteren en uit te leggen hoe de meeste dromen in de plannen zijn verwerkt. Wijkbewoners en organisaties waren welkom om op locatie samen verder te praten over het plan.

Er was interesse en betrokkenheid, maar er werden ook zorgen gedeeld. We kijken terug op een geslaagde dag met een goede opkomst en ook veel reacties via de website. De resultaten worden meegenomen in het definitief stedenbouwkundig plan.

“Als ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit mooi plan, met ruimte voor een creatieve broedplaats, dan ben ik trots.”

PM post IL WVG1

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734