Dromenlab Travertijnstraat

Samen dromen over de toekomst van de Travertijnstraat!

Er is in het westen van Groningen veel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Tussen de wijk Vinkhuizen en bedrijventerrein Hoendiep ligt een kans om een nieuw (woon)gebied in te richten. De gemeente Groningen heeft De Plekkenmakers gevraagd om te kijken wat er leeft en speelt in de wijk. En om bewoners en ondernemers uit het gebied te vragen naar hun dromen, ideeën en wensen voor de toekomst van deze plek in Vinkhuizen.

Van zaterdag 19 t/m 26 september 2022 kon iedereen zijn of haar dromen delen via de website en tijdens het DromenLab in multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys. Deelnemers namen uitgebreid de tijd om hun wensen, zorgen en behoeften goed te formuleren voor deze plek in Vinkhuizen. 175 mensen vulden de enquête in, 75 mensen deelden hun droom via de website en ongeveer 55 mensen bezochten DromenLab.
“Heel prettig hoe open en transparant jullie ons te woord staan.”

Alle input worden samen tot één verhaal verwerkt, waarna aan de slag wordt gegaan met het verwerken van de input in de uitwerking van enkele scenario’s.

PM post DL WVG PM post DL WVG3 PM post DL WVG5 PM post DL WVG8

Recente berichten

Katendrecht | Samen verder bouwen aan de Kaap!

Katendrecht | Samen verder bouwen aan de Kaap!

De komst van de Erasmusbrug eind jaren 90 was een aanjager voor bouwen op Rotterdam Zuid. Eerst op de Kop, straks in de Rijnhaven en nu verder op Katendrecht. Gemeente Rotterdam en De Plekkenmakers organiseerden een tweedaagse InformatieLab op Katendrecht als start van een reeks gesprekken met de wijk.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734