Meld je aan voor het PlekEvent op 29 september!

Ripspark Gemert

Ripspark Gemert: 70 sociale huurwoningen in en om Gerarduskerk

GEMERT – De gemeente Gemert-Bakel en Goed Wonen Gemert zijn het eens over hoe Plan Ripspark eruit komt te zien. In en om de Gerarduskerk komen 70 sociale huurwoningen.

De Gemert-Bakelse woningcorporatie verwacht eind 2023 te starten met de transformatie van de Gerardus Majella kerk. De transformatie is een onderdeel van de herinrichting en herontwikkeling van een groter plangebied met de naam Het Ripspark. Dit plangebied omvat de herbestemming van de kerk aan de burgemeester Rietmanstraat en herbouw van de bestaande sociale huurwoningen aan de Drossard de la Courtstraat. Het college van Gemert-Bakel heeft op 31 januari 2023 ingestemd met de architectonische vormgeving van dit plan.

In Het Ripspark worden 50 appartementen in de Gerarduskerk en 20 appartementen aan de Drossard de la Courtstraat gerealiseerd. Het zijn appartementen voor één- (of twee) persoonshuishoudens. Als alles volgens plan verloopt kan Goed Wonen eind 2023 starten. Er worden dan 70 sociale huurwoningen gerealiseerd.

Dromenlab

“Als woningbouwcorporatie is het aanbieden van sociale huurwoningen onze primaire taak”, laat directeur Hans Vedder in een gemeentelijk persbericht optekenen. “Met Het Ripspark realiseren we een goede mix tussen Wonen en Ontmoeten. Helemaal in het begin van het project hebben we een Dromenlab georganiseerd. Tijdens dit Dromenlab hebben inwoners van Gemert-Bakel meegedacht over over de toekomst van de Gerarduskerk en het plein. Daaruit kwam naar voren dat er vooral waarde wordt gehecht aan de functie van ontmoeten en samenkomen. En de wens om de kerk en omgeving om te toveren tot Wonen in het park. Dit hebben wij meegenomen in onze plannen voor Het Ripspark. Zo komt er bijvoorbeeld een gezamenlijke ontmoetingsruimte welke de bewoners zelf gaan beheren en zullen er wasruimten zijn.”

Kerk

“Met respect voor het verleden en de typische kerkelijke elementen, bouwen we in de kerk een woongebouw. Aan de Drossard de la Courtstraat worden twee kleinere woongebouwen in dezelfde stijl gerealiseerd.” De aanvraag tot wijziging bestemmingsplan voor Het Ripspark, wordt begin februari door Goed Wonen bij de gemeente ingediend.

Lees het artikel in Gemerts Nieuwsblad

Recente berichten

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

🎉 "Aan iedereen in Macharen: proficiat! De gemeenteraad is akkoord gegaan met het mooie dorpsplan dat we voor Macharen hebben." 🎉 Dorpshuizen hebben een belangrijke rol in het ontmoeten binnen de kernen en buurten van Oss. Gelijktijdig is de manier...

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

Samen plannen maken kan zorgen voor breed en groot draagvlak. In het komend Plek Event nemen Chris Ermers, lid van de kopgroep Macharen en Annemieke Verstraten, projectleider en adviseur bij het vastgoedbedrijf van gemeente Oss, ons mee in het verhaal van Macharen, van aanleiding tot perspectief, langs successen en leerervaringen.

Interview: Maak kennis met Tamara!

Interview: Maak kennis met Tamara!

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe collega! Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Trendonderzoek en Conceptcreatie in Lifestyle in het afgelopen jaar is Tamara Kerkhof onderdeel van ons Plekkenmakers team geworden. We kijken uit naar een leuke, co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking!

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734