Brokant

Zorgconcept Brokant

Eigenzinnig ouder worden
Nederland vergrijst in rap tempo. In 2040 is 26% van onze bevolking 65+. Dat zijn ruim 4 miljoen mensen, onder wie meer dan een miljoen 80-plussers. We weten dat een groot deel van de huidige woningen onvoldoende veilig en comfortabel is voor senioren om zelfstandig thuis te blijven wonen.

Brokant: huisvesting en diensten voor ouderen

Brokant is een living community voor mensen op leeftijd met nieuwe vormen van huisvesting en diensten. Met dit initiatief wil oprichter en directeur Caroline Coumans ouderen betekenis geven en (zonder betutteling) ondersteuning bieden om zinvol, veilig en plezierig te kunnen leven.

Als partner van Brokant zijn de Plekkenmakers bezig met de conceptontwikkeling en de vertaling naar architectuur.

Conceptontwikkeling

Concreet maken en vertalen van de visie en ideeën naar een onderscheidende positionering en verhaal.

Brokant- persona
Brokant- persona
Brokant- persona
Brokant- persona

Resultaat

In 2015 heb ik Brokant opgericht om mijn droom waar te maken: Huisvesting voor ouderen ontwikkelen waar zij wél graag willen wonen. Een avontuur dat ik sindsdien met veel passie aanga. Dezelfde passie kom ik tegen bij de Plekkenmakers. Samen hebben we mijn ideeën (deels in mijn hoofd, deels op papier) verduidelijkt en aangescherpt. Met hun kennis en ervaring hebben de Plekkenmakers mij daarin een stap verder gebracht. Nu ben ik op zoek naar een passende locatie voor Brokant!

– Caroline Coumans –

Brokant- programma van eisen
Brokant - samen
Brokant - cijfers & feiten
Brokant- een dag in brokant
Brokant

Eigenzinnig ouder worden

Brokant - eigenzinnig oud worden

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734