Zorgconcept Brokant

april 2018

Brokant: huisvesting en diensten voor ouderen

Nederland vergrijst in rap tempo. In 2040 is 26% van onze bevolking 65+. Dat zijn ruim 4 miljoen mensen, onder wie meer dan een miljoen 80-plussers. We weten dat een groot deel van de huidige woningen onvoldoende veilig en comfortabel is voor senioren om zelfstandig thuis te blijven wonen.

Brokant is een living community voor mensen op leeftijd met nieuwe vormen van huisvesting en diensten. Met dit initiatief wil oprichter en directeur Caroline Coumans ouderen betekenis geven en (zonder betutteling) ondersteuning bieden om zinvol, veilig en plezierig te kunnen leven.

Als partner van Brokant zijn de Plekkenmakers bezig met de conceptontwikkeling en de vertaling naar architectuur.

Conceptontwikkeling

Concreet maken en vertalen van de visie en ideeën naar een onderscheidende positionering en verhaal.

Brokant- persona
Brokant- persona
Brokant- persona
Brokant- persona

Resultaat

In 2015 heb ik Brokant opgericht om mijn droom waar te maken: Huisvesting voor ouderen ontwikkelen waar zij wél graag willen wonen. Een avontuur dat ik sindsdien met veel passie aanga. Dezelfde passie kom ik tegen bij de Plekkenmakers. Samen hebben we mijn ideeën (deels in mijn hoofd, deels op papier) verduidelijkt en aangescherpt. Met hun kennis en ervaring hebben de Plekkenmakers mij daarin een stap verder gebracht. Nu ben ik op zoek naar een passende locatie voor Brokant!

– Caroline Coumans –

Brokant- programma van eisen
Brokant - samen
Brokant - cijfers & feiten
Brokant- een dag in brokant
Brokant- persona

Eigenzinnig ouder worden

Brokant - eigenzinnig oud worden