Zaantheater Zaandam

Een impuls voor Zaandam en de Zaanstreek
Het Zaantheater, aan de Zaan en ín de binnenstad van Zaandam, staat op een unieke en strategische plek. Tegelijkertijd wordt de potentie van het theater als veelzijdige ontmoetingsplaats onvoldoende benut.
Zaantheater - schets foodservice

Theater & Podiumcafé

Het Zaantheater, aan de Zaan en ín de binnenstad van Zaandam, staat op een unieke en strategische plek. Tegelijkertijd wordt de potentie van het theater als veelzijdige ontmoetingsplaats onvoldoende benut.
Vanuit creatieve sessies met het managementteam, ontwikkelden de Plekkenmakers in nauwe samenwerking met Jeroen Drabbe van HospitalityConcepts een positionering en conceptstory over de synergie tussen eten & drinken, kunst & cultuur, gastvrijheid & ontmoeten. Vanuit de Zaanse identiteit geeft het concept ruimte aan de creativiteit en saamhorigheid van lokale initiatieven.
Een schetsboek illustreert hoe het Zaantheater daarmee letterlijk en figuurlijk een podium wordt van en voor de stad.

Status: nog niet gerealiseerd

 

 

Conceptontwikkeling

Het Zaantheater regisseert en organiseert een culturele totaalbeleving: een ontmoetingsplek waar mensen en bedrijven komen genieten van kunst&cultuur en eten&drinken uit de Zaanstreek.

Zaantheater - foyer bestaand Zaantheater - foyer als theatercafé

Resultaat

Podium van én voor stad & streek

Zaantheater - plattegrond beganegrond
Zaantheater - schets aankomst
Zaantheater - plattegrond 2e verdieping
Zaantheater - kelder
Zaantheater - plattegrond 1e verdieping

Een impuls voor Zaandam en de Zaanstreek..

Zaantheater - zicht vanaf de Zaan

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734