Resultaat

Bekijk Dromenboek

 
I.s.m.

Winkelend Wervershoof
Gemeente Medemblik

Wervershoof droomt van meer dan winkelen alleen

Inwoners van Wervershoof hebben volop meegedacht over de toekomst van het winkelgebied. Dat is het succesvolle resultaat van een DromenLab dat Winkelend Wervershoof in december 2020 organiseerde in samenwerking met de gemeente en De Plekkenmakers. Doel was om te achterhalen hoe belanghebbenden denken over de ontwikkeling van het winkelgebied van Wervershoof. In één week zijn ruim 500 ideeën ingediend over winkeldiversiteit, terrassen, groen, spelen, wonen, werken, veiligheid en gezelligheid.

Winkelgebied Wervershoof

Dromenlab Wervershoof

In DromenLab Wervershoof stippelden ondernemers samen een richting uit waarin het winkelgebied van Wervershoof zich kan ontwikkelen en deelden inwoners hun dromen. Mensen konden hun persoonlijke droom delen via een online enquête, huis-aan-huis verspreide droomkaarten en in een creatieve online sessie. Het resultaat van DromenLab is een diversiteit aan inzichten, bruikbare ideeën en een stevig houvast in de vorm van een Dromenboek.

Alles over de ‘couleur locale’ van het winkelgebied, de sterktes, zwaktes, kansen, bedreigingen en de dromen van Wervershovers, is te lezen in Dromenboek Wervershoof

Het hele dorp deed mee!

Wat naar voren komt is dat ondernemers en inwoners bovenal een winkelgebied willen zonder leegstand. In eerste instantie met een divers winkelaanbod, maar ook met andere functies die de aantrekkingskracht en de aanloop van mensen bevorderen. Voorbeelden zijn horeca met terras, spelen, wonen, werkplekken en maatschappelijke functies. Ook het herverdelen en centraliseren van winkels werd benoemd.

Winkelgebied Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Winkelgebied Wervershoof

Dromenoogst

Er is vooral behoefte aan meer sfeer en gezelligheid in het winkelgebied. Een plek voor ontmoeting in het centrum van het dorp. Om de openbare ruimte te verlevendigen, willen Wervershovers meer groen en bankjes op het plein. Voor een veiligere verkeerssituatie wordt een parkeerverbod of andere parkeerregeling in de Dorpsstraat gewenst. Ideeën voor winkelcentrum De Molenhoek zijn moderniseren, sloop en nieuwbouw, maar ook het opsplitsen van units in kleinere (winkel)ruimten.

Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenoogst Wervershoof
Winkelgebied Wervershoof
Winkelgebied Wervershoof

Online presentatie Dromenboek

 

Ondernemers, inwoners en organisatie van Wervershoof nodigen wij van harte uit voor de presentatie van de resultaten van DromenLab Wervershoof op 20 april a.s. van 20:00 tot 21:00 uur. Meld je hier aan!

In deze online sessie delen wij alles over de ‘couleur locale’ van het winkelgebied, de sterktes, zwaktes, kansen, bedreigingen en de dromen van Wervershovers. De gemeente zal een toelichting geven op het vervolg. En wij zijn heel benieuwd naar jouw opmerkingen en vragen.

    Naam *

    E-mailadres *

    Heb je alvast een vraag?    * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.

    De Plekkenmakers online en offline aanpak