Project

Toekomstbestendig winkelgebied

 
I.s.m.

Winkelend Wervershoof
Gemeente Medemblik

Dromenlab Wervershoof

Dromen over Wervershoof!

Winkelend Wervershoof en de gemeente Medemblik willen weten hoe bewoners en ondernemers het winkelgebied van Wervershoof in de toekomst voor hun zien. Hoe maken we een fijne plek van en voor mensen uit het dorp om te winkelen, eten, spelen, ontmoeten, wonen en werken?

De Plekkenmakers organiseerden in samenwerking met Winkelend Wervershoof en de gemeente Medemblik een Dromenlab. In één week tijd hebben we 170 offline en 175 online dromen verzameld voor het winkelgebied. Bewoners, ondernemers en organisaties deelden hun dromen via:

  • Deze website
  • Online enquête
  • Huis-aan-huis Droomkaarten
  • Sociale media
  • Creatieve online sessies

Alle dromen en inzichten die het Dromenlab opbrengt geven voeding aan de visie om het winkelgebied sterker op de kaart te zetten.

Wervershoof bedankt!

Dromenlab Wervershoof werd afgetrapt door de ondernemers in Wervershoof. Zij deelden de sterke en zwakke punten van het winkelgebied en hun dromen. Ook werd er online en offline goed gedroomd door bewoners. Wervershovers zien veel kansen voor een divers winkelaanbod, maar ook voor andere functies zoals wonen, werken, horeca en ontmoeten. Belangrijk vinden zij een fijne sfeer, meer gezelligheid en meer groen.

Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Aankondiging

Enquête Wervershoof

In een enquête vroegen wij wat men van het winkelgebied van Wervershoof vindt. 

respondenten

Hoe nu verder?

Dromenlab Wervershoof is afgelopen. Iedereen bedankt voor hun deelname! Wij verzamelen alle ideeën van ondernemers en bewoners en brengen dit samen tot één verhaal.

Wat is de ‘couleur locale’ van Wervershoof? Wat is het onderscheidend vermogen van het winkelgebied?

Wij verwachten in februari 2021 de resultaten te delen met alle deelnemers van Dromenlab.

De volgende stap is dat de gemeente Medemblik en Winkelend Wervershoof een toekomstvisie gaan opstellen met een actieplan.

De Plekkenmakers online en offline aanpak

Het hele dorp deed mee!

Bewoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters; jong en oud waren van harte welkom om mee te denken over de toekomst en het versterken van het winkelgebied. Alle inbreng, tips en ideeën stelden we zeer op prijs!

Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof
Dromenlab Wervershoof