Samen tot een visie komen voor de Sint Gerardusplein en -kerk
Goed Wonen wil bij de herontwikkeling van de Sint Gerardus Majellakerk een visie ontwikkelen op het gebied rondom de locatie en de mensen uit de omgeving betrekken, vanwege de historie en toegevoegde waarde van de plek. Hiernaast wil Goed Wonen weten wat de kansen en mogelijkheden zijn voor het gebouw in relatie tot de historische rol en functie als ontmoetingsplek in de wijk.
Goed Wonen heeft de Plekkenmakers gevraagd om samen met bewoners, gebruikers en stakeholders te komen tot een visie op het gebied en i.s.m. Michel Kolenbrander de rol en functie van de Sint Gerardus Majellakerk te bepalen.
Gebiedsvisie & participatie
“Kansrijke plekken zijn vaak vastgoed opgaves. En we denken te vaak in termen van vastgoed. Het gaat niet zozeer om de gebouwen, maar om de huurder. Het gaat bij ons om het wonen, een thuis bieden voor mensen. Met de Plekkenmakers maakten we gebruik van de kracht van de plek en creativiteit die omwonenden ook hebben.” Hans Vedder van Goed Wonen Gemert.
Via transformatie de leefbaarheid vergroten
De Plekkenmakers ontwikkelden samen met de woningcorporatie een nieuw woonconcept én onderzochten of en zo ja, welke behoeften er in het dorp zijn om faciliteiten te delen.
Boelthiek 2.0 is een concept dat wonen combineert met verschillende faciliteiten die door de huurders worden gedeeld met elkaar én de buurt. Daarmee is Boelthiek 2.0 een schakel in het leven van alleenstaanden (jong en oud) die (her)starten op de woningmarkt, een aanjager van ontmoeting en een centraal baken in de wijk.
Resultaten
- Voor én met de buurt in Gemert
- Inzicht in de toekomstige doelgroepen & leefstijlen
- Een verhaal en concept als basis voor de verdere uitwerking naar een totaalbeleving
- Een woonconcept waar écht behoefte aan is.