Satelietfoto Van Leeuwenhoeklaan

Verduurzaming Van Leeuwenhoeklaan

Duurzaam en prettig wonen aan de Van Leeuwenhoeklaan
Vidomes wil graag de 308 woningen van de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer en de omgeving daaromheen prettiger maken. Uit ons woononderzoek blijkt dat bewoners het onderling contact missen en dat veiligheid een belangrijk onderwerp is.

Vidomes benieuwd naar dromen van huurders!

Vidomes wilde graag met huurders in gesprek. Daarom organiseerden zij samen met De Plekkenmakers op zaterdag 15 april 2023 het Dromenlab. Hier konden bewoners dromen, ideeën en wensen voor de Van Leeuwenhoeklaan met hen delen. Zo zijn er ideeën en wensen gedeeld over hun woning, woongebouw en de woonomgeving.

Tijdens gesprekken met de bewoners kregen we een goed beeld over wat er leeft en wat zich allemaal afspeelt rondom de flat. Een aantal bewoners deelde via de online enquête zijn of haar wensen met ons. De gemeente Zoetermeer was die dag ook aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Veel goede en bruikbare ideeën

Op zaterdag 15 april zijn wensen en ideeën voor de Van Leeuwenhoeklaan aan ons doorgeven in de tent bij het zwembadje. Iedereen, bewoners, omwonende, jong en oud waren van harte welkom op het DromenLab en nam de tijd om ervaringen, zorgen en behoeften te delen.

Daarnaast deelden Vidomes haar ideeën om de woningen bijvoorbeeld energiezuiniger te maken. Aan het einde van de dag hadden we een lijst met veel verschillende bruikbare ideeën. 

VanLeeuwenhoekflat voorzijde
VanLeeuwenhoekflat hoofdentree
VanLeeuwenhoekflat achterzijde

Hoe nu verder?

Vidomes neemt de ideeën mee in de aankomende onderhoudswerkzaamheden en werkzaamheden om de woningen en de woonomgeving duurzamer te maken.

 In totaal kwamen er 75 bewoners en omwonenden naar het DromenLab. Daarnaast vulden 13 personen de online enquête in en nog eens 7 deelden hun ideeën of stelden hun vragen via de website.

Alle wensen en ideeën worden stuk voor stuk bekeken. Zij onderzoeken welke haalbaar en uitvoerbaar zijn met de middelen en tijd die ze hebben.

Resultaten

  • Deelnemers namen uitgebreid de tijd om hun wensen, zorgen en behoeften goed te formuleren voor hun woning en woonomgeving;
  • Verzameling van specifieke ideeën en verhalen voor aankomende onderhoudswerkzaamheden;
  • Een positieve energie door een open en transparant proces. 

Duurzaam en prettig wonen aan de Van Leeuwenhoeklaan.

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Reggy Hulsken

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Reggy als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Reggy is social designer en architect bij De Plekkenmakers. Hij verstaat de kunst om wensen en behoeften te vertalen in een aansprekend ontwerp. Hiernaast is Reggy de uitvinder van het samenwerken en heeft hij een grote affiniteit met werken in ateliervorm.

reggy@deplekkenmakers.nl
06-14493356