DromenLab Travertijnstraat

DromenLab Travertijnstraat

Er is in het westen van Groningen veel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Tussen de wijk Vinkhuizen en bedrijventerrein Hoendiep ligt een kans om een nieuw (woon)gebied in te richten. Hoe kan de gemeente dit gebied goed benutten? En hoe kan de nieuwe Travertijnstraat van meerwaarde zijn voor de wijk Vinkhuizen en voor de stad Groningen?  

Plan voor de
Travertijnstraat

De gemeente Groningen heeft de Plekkenmakers gevraagd om te kijken wat er leeft en speelt in de wijk. En om bewoners en ondernemers te vragen naar hun dromen, ideeën en wensen voor de toekomst van deze plek in Vinkhuizen. Ook betrokken zijn: Ter Steege vastgoed, Noorderpoort, Simon van Hasseltschool, CSG Selion en Diamantcollege, Nijestee, Wijkoverleg Vinkhuizen, Bedrijvenvereniging West, Sport050 en OZ-architecten. De belangrijke vragen zijn: welke activiteiten en voorzieningen zijn belangrijk?

Met de hele wijk meedenken

Een gezellig terras, een fijne groene werkplek, een mooie starterswoning, je favoriete school, verrassende activiteiten zoals samen koken met producten uit de moestuin, nieuwe mensen of de liefde van je leven ontmoeten. 

Sluit je ogen, laat je fantasie werken! Zo prikkelde het DromenLab inwoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud om mee te denken over de toekomst van de Travertijnstraat in Vinkhuizen. Alle inbreng, tips en ideeën zijn op prijs gesteld. 

Van zaterdag 19 t/m 26 september 2022 kon iedereen zijn of haar dromen delen via de website en tijdens DromenLab op zaterdag 24 september jl.

Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname! 175 mensen vulden de enquête in, 75 mensen deelden hun droom via de website en circa 55 mensen bezochten DromenLab.

  Groen
  veilig gevoel
  Hekken Vinkhuizen
  Aankondiging

  Enquête Travertijnstraat

  In de enquête stellen we een aantal vragen over de Travertijnstraat in Vinkhuizen. Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaring en gedachten. De enquête duurt ongeveer 5 min.

  Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

  Respondenten

  Bedankt voor het delen van jouw droom!

  Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname! De Plekkenmakers verzamelen alle input van bewoners, ondernemers en culturele & maatschappelijke organisaties en brengen dit samen tot één verhaal. Wij geven een terugkoppeling van de wensen, behoeften, kansen en ideeën voor de Travertijnstraat in Vinkhuizen.

  Poster TravertijnstraatDromenLab Travertijnstraat