Statenjachtstraat header

DromenLab Statenjachtstraat

De plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat 598 krijgt een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Bereid om daarover mee te denken en praten? Kom dan op 2 maart naar het Dromenlab, een middag voor bewoners en organisaties van Banne Zuid. Je kan hier jouw dromen en ideeën delen over wat er moet komen op de plek van de oude apotheek. Wat zou u daar graag zien? Alle bijdragen, tips en ideeën zijn welkom!

Bijdragen aan
de buurt!

Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw en de grond en wil hier iets nieuws bouwen. Samen met de gemeente en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord is nagedacht over de juiste aanpak om een plan voor de nieuwbouw en de omgeving te maken. De Plekkenmakers begeleiden het proces, waarin het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne Zuid wordt gemaakt. Dat noemen we co-creatie. De nieuwbouw moet bijdragen aan een betere buurt voor iedereen in Banne Zuid.

Droom mee over de oude apotheek in de Banne

In het Dromenlab kan er op een leuke, creatieve manier mee worden gedaan met het ontwikkelen van plannen. Iedereen kan hier op allerlei manieren ideeën voor de nieuwbouw delen. Dat kan met woorden, maar ook met tekeningen of beelden. Het gaat over de functie van het nieuwe gebouw. En over het gebouw zelf. De gemeente heeft wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo mag het gebouw bijvoorbeeld niet hoger worden dan 30 meter en ook niet te dicht op de gebouwen eromheen gebouwd worden. Ook de ruimte eromheen is deel van de plannen. Dan gaat het bijvoorbeeld over groenvoorzieningen en parkeerplaatsen.

Hoe kan er worden meegedaan?
Kom ook naar het Dromenlab op zaterdag 2 maart. Het begint om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. Locatie volgt nog.

Zijn er ideeën voor de locatie Statenjachtstraat 598, maar is het niet mogelijk er op 2 maart bij te zijn? Geef het dan digitaal aan ons door via deze website of mail het naar statenjachtstraat@dromenlab.nl.

Entreezone Statenjachtstraat
Parlevinkerpad
Groene hof
Aankondiging

Enquête Statenjachtstraat

In de online enquête stellen we een aantal vragen over de Statenjachtstraat in De Banne. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en gedachten. De enquête staat binnenkort online.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Droom mee over de oude apotheek in de Banne!

Deel uw dromen en ideeën voor de Statenjachtstraat 598!

  Naam *

  E-mailadres *

  Wat zijn uw dromen? *

  Wie vertegenwoordigt u? *

  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.


  Poster statenjachtstraat