Dromenlab statenjachstraat de oude apotheek

De oude apotheek Statenjachtstraat

De plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat 598 krijgt een nieuwe functie. Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw en wil hier iets nieuws bouwen. Samen met de gemeente, bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord en De Plekkenmakers wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt. De nieuwbouw moet bijdragen aan een betere buurt voor iedereen. Alle bijdragen, tips en ideeën zijn welkom!

Bijdragen aan
de buurt!

Tijdens het DromenLab op zaterdag 2 maart werden dromen en ideeën gedeeld voor dezoude apotheek. Bezoekers, jong en oud, konden op een leuke, creatieve manier meedenken over de toekomst van deze plek. Het DromenLab resulteerde in een enorme diversiteit aan bruikbare ideeën. De dromen en inzichten zijn verzameld en verwerkt in een Dromenboek.

Praat verder mee over het plan voor de oude apotheek!

Tijdens het eerste InformatieLab op woensdag 24 april presenteerden we de resultaten en zijn we samen op een leuke, creatieve manier verdergegaan met het ontwikkelen van een plan. Bewoners dachten mee over de vorm en verdeling van het bouwvolume. Zes groepen kregen de mogelijkheid scenario’s te bouwen op een maquette en hierbij aan te geven wat zij belangrijk vinden. Het Dromenboek is aangevuld met de resultaten.

“Super dat de buurt zo mee mag denken”

Met de totale inbreng van de afgelopen bijeenkomsten is Urban Climate Architects aan de slag gegaan met de scenario’s van zes groepen bewoners. Er zullen vanuit de verschillende scenario’s drie ruimtelijke conceptvoorstellen uitgewerkt worden. Ondertussen is er ook een vlekkenplan in de maak voor de buitenruimte door de gemeente Amsterdam. Kom langs het InformatieLab om de resultaten te zien van het proces en daarnaast jouw gedachten te delen over de voorstellen.

Hoe kan er mee worden gedaan?

Kom naar het InformatieLab op woensdag 3 juli. U bent van harte welkom tussen 20:00 – 21:00 uur. Adres: Statenjachtstraat 598.

Kunt u er niet bij zijn?

De voorstellen zullen ook online te bekijken zijn en u kunt een reactie digitaal aan ons doorgeven via deze website of email: statenjachtstraat@dromenlab.nl.

PM post LI Statenjachtstraat5
PM post LI Statenjachtstraat7
PM post IL Statenjachtstraat6

Meedenken over de oude apotheek in Banne-Zuid!

Deel uw reactie
en ideeën!

Kunt u niet bij het InformatieLab zijn. Geef uw reactie of suggesties naar aanleiding van het Dromenboek!

  Naam *

  E-mailadres *

  Wat is uw reactie? *

  Wie vertegenwoordigt u? *

  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.


  Foto partnerbijdrage Rodi InfoLab2