Quantum Den Haag

Bleyenberg Den Haag

Where The Hague meets The World
Het vroegere winkelpand van Kwantum aan de grote Markt in Den Haag wordt getransformeerd tot een inspirerende horecagelegenheid met een kosmopolitische sfeerbeleving.
Quantum Den Haag - aankondiging

Bleyenberg Den Haag

Het vroegere winkelpand van Kwantum aan de grote Markt in Den Haag is getransformeerd tot een inspirerende horecagelegenheid met een kosmopolitische sfeerbeleving. Quantum is dé ontmoetingsplek in het centrum, voor mensen met een internationale lifestyle die willen drinken, eten en ontmoeten. De Plekkenmakers hielp de horecaondernemers hun ideeën concreet te maken en te vertalen naar een onderscheidend concept. Het visuele brandbook werd enthousiast ontvangen bij financiers en crowdfunders – het benodigde investeringsbedrag was binnen zeven uur geregeld. De conceptnaam Quantum is inmiddels vervangen door Bleyenberg (als hommage aan John Bleyenberg, de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang in de jaren 80 en 90).

Conceptontwikkeling

Quantum, een impuls voor de Grote Markt en Den Haag

Quantum Den Haag - analyse binnenstad
Quantum Den Haag - analyse Grote Markt
Quantum Den Haag - schets entree
Quantum Den Haag - schets kelder
Quantum by day Quantum by night

Resultaat

“Voor ons bleef het hele plan redelijk abstract. De Plekkenmakers hebben ons geholpen om een duidelijke visie te krijgen van wat wij belangrijk vinden binnen ons bedrijf. Ons BrandBook heeft enorm geholpen om zichtbaar te maken wat wij voor ogen hadden. Ook werd ons plan zichtbaar voor de buitenwereld. Vooral voor de bank was dit erg handig. Zo kregen ze én een goed beeld én zagen ze dat wij hier serieus mee bezig waren. Goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook hier. Door ons plan aan de voorkant goed uit te werken hebben we het proces relatief snel kunnen doorlopen. Veel partijen geloofden in ons en wilden met ons de samenwerking aan gaan. Het Brandbook heeft ook in dat opzicht wonderen voor ons verricht.”

– Raoul Farla, Initiatiefnemer Bleyenberg –

Bleyenberg Den Haag
Quantum Den Haag - principedoorsnede
Quantum Den Haag - IDentiteit sessie
Quantum Den Haag - plattegrond beganegrond

Where The Hague meets The World

Quantum Den Haag - pleinzicht
Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734