ParkHaven010

Gebiedsontwikkeling ParkHaven010

Wonen, werken en genieten van de kade met uitzicht
De Parkhavenkade in Rotterdam is een typische blauwe plek: het gaat om een leeg stukje stad waar je niet altijd graag verblijft. De ontwikkeling ligt gevoelig bij de omgeving en er spelen meerdere thema’s: monumentale waarden, groen, geluid, mobiliteit en duurzaamheid.
ParkHaven010: overzicht Durven & Dromen sessie

Participatie-aanpak
Parkhaven010

De Plekkenmakers zijn gevraagd om met een participatie-aanpak een positieve beweging op gang te brengen. Dat deden wij door buurtbewoners, potentiële bewoners en andere belanghebbenden de kans te geven om op verschillende manieren mee te denken en te reageren op de planvorming. Onder andere met interactieve inloopavonden begin 2020 en een digitale presentatie van Ontwikkelcombinatie ParkHaven in een live-uitzending in februari 2021. Naar de uitzending keken ruim 700 belangstellenden uit de buurt, uit andere stadsdelen van Rotterdam en van buiten de gemeente.

Het resultaat van de participatie-aanpak is dat met de input vanuit de omgeving het stedenbouwkundig en architectonische ontwerp op een aantal belangrijke punten is aangepast, waarna de gemeenteraad van Rotterdam op 18 februari 2021 instemde met de ontwikkeling van ParkHaven010.

Durven & Dromen januari 2020

Tijdens de ‘Durven & Dromen sessie ParkHaven010’ in januari 2020 liepen mensen in en uit om inspiratie op te doen, ideeën te spuien en wensen of grieven te delen. Deelnemers maakten moodboards over de invulling van begane grond en de kade, ze deelden wat zij positief, negatief en kansrijk aan het plan vonden en beoordeelden de woningplattegronden.

“Zo fijn, dat we nu de kans krijgen om mee te dromen over ParkHaven010.”

Presentatie Masterplan ParkHaven010
ParkHaven010
Presentatie Masterplan ParkHaven010
Durven & Dromen ParkHaven010
Presentatie Masterplan ParkHaven010 Digitale Live-uitzending februari 2021

Presentatie Masterplan maart 2020

Begin 2020 kon het concept Masterplan nog live gepresenteerd worden in ‘Dudok In Het Park’, met uitzicht op de Euromast. Drie zalen werden omgetoverd tot een expositie met verschillende items, zodat de deelnemers optimaal konden meedenken over de invulling van ParkHaven010. Met de waardevolle input is het Masterplan aangepast en verbeterd.

Durven & Dromen ParkHaven010
Presentatie Masterplan ParkHaven010
ParkHaven010: oefening
ParkHaven010: Top-of-mind gedachten
Presentatie Masterplan ParkHaven010

Een gebied om te wonen, werken en genieten van de kade met uitzicht

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Michel Kolenbrander

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Michel als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Michel is conceptontwikkelaar en strateeg bij De Plekkenmakers. Hij combineert zijn achtergrond in hotellerie en hospitality met kennis van merkstrategie, innovatie en creativiteit. Hij is analytisch en conceptueel sterk, denkt in beelden en is een kei in het faciliteren en visualiseren van creatieve sessies.

michel@deplekkenmakers.nl
06-46017133