Meld je aan voor het PlekEvent

DromenLab Macharen

DromenLab – een initiatief van De Plekkenmakers – is een actieve en creatieve methode om met elkaar ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. De Plekkenmakers strijken met hun Dromenlab (online) neer in het dorp en dagen inwoners en ondernemers uit om hun ideeën te spuien en wensen en zorgen te delen over de toekomst van ontmoeten in Macharen.

DromenLab Macharen

 Visie op ontmoeten

In Macharen zijn steeds minder gemeenschappelijke voorzieningen waar mensen elkaar kunnen treffen. De voetbalvereniging en peuterspeelzaal zijn weg en de basisschool gaat sluiten. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten in Gemeenschapshuis De Bongerd, maar ook op enkele andere plekken in Macharen.

Werkgroep Ontmoeten Macharen, Stichting gemeenschapshuis De Bongerd en de gemeente Oss werken aan een visie op ontmoeten in Macharen. Dat doen zij samen met De Plekkenmakers. De belangrijkste vragen zijn: op welke plekken en op welke manieren kunnen inwoners elkaar in de toekomst ontmoeten in Macharen? Welke activiteiten en voorzieningen zijn belangrijk? En hoe kunnen we dat samen goed organiseren?

In DromenLab Macharen zijn in één week tijd ruim 900 ideeën binnengekomen over de wensen en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten in Macharen!

Inwoners van Macharen, bedankt voor jullie deelname aan DromenLab Macharen! Het resultaat van DromenLab is een enorme diversiteit aan dromen en ideeën over ontmoeten in Macharen.  

​Met het hele dorp meedenken

Inwoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en kritische mensen, jong en oud waren van harte welkom om mee te denken over de toekomst van ontmoeten in Macharen. Alle inbreng, tips en ideeën werden op prijs gesteld. 

Ontmoeten in Macharen
Ontmoeten in Macharen
Ontmoeten in Macharen
Ontmoeten in Macharen
Aankondiging

Enquête Macharen

In een online enquête stelden we een aantal vragen over ontmoeten in Macharen. Wij waren erg benieuwd naar ervaringen en gedachten hierover.

Respondenten

MaakLab Macharen!

In vervolg op het DromenLab organiseren De Plekkenmakers een MaakLab om met inwoners, organisaties en verenigingen ideeën te vertalen naar concrete plannen. Iedereen is welkom om bij te dragen aan plannen voor morgen en de toekomst.

Meld je hieronder aan voor de online Start up op dinsdag 18 mei van 20:00-21:30 uur!

  Naam *

  E-mailadres *

  Heb je al een idee om verder uit te werken?


  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.

  Poster post Start up Maaklab

  Ontmoeten in Macharen: dat doen we samen!

  DromenLab Macharen