schiekwartier schiedam

Maaklab Schiedam

Ruimte voor tijdelijke invullingen
De komende tien jaar gaat het Schiekwartier flink op de schop. De Koemarkt, het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg en de aansluiting op de Lange Haven krijgen een enorme ‘facelift’.
Maakplaats Schiedam - verbeelding toekomstig schiekwartier

Van Dromenlab naar Maaklab

De komende tien jaar gaat het Schiekwartier flink op de schop. De Koemarkt, het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg en de aansluiting op de Lange Haven krijgen een enorme ‘facelift’. Een Dromenlab, in opdracht van de gemeente, resulteerde in een enorme stapel creatieve ideeën voor deze unieke plek. Alle voorstellen zijn geïnventariseerd, momenteel werken zogenaamde ‘Maakteams’ van betrokkenen aan de invulling van tijdelijke concepten. Een bladerboek over ‘het Makers-kwartier’ bundelt alle mooie plannen.

Placemaking, participatie, communicatie

Samenwerken aan tijdelijke invullingen

Maakplaats Schiedam - Maak mee
Maakplaats Schiedam - powerpoint presentatie
Maakplaats Schiedam - plekken waarderen
Maakplaats Schiedam - virtual reality bril

Resultaat

We wilden als gemeente de stad betrekken. Ik was blij met De Plekkenmakers vanwege hun creativiteit, enthousiasme, het ontzorgen en hun onafhankelijke rol. We hebben ook de visuele methodes en het doorpakken als positief ervaren. Ook hebben we inzicht gekregen in andere manieren van participeren. Een externe partij kan toch de ‘zwaardere energie’ en de standaard issues anders belichten en ‘verder helpen’ 

Marjolein van Doorn. Gemeente Schiedam.

Maakplaats Schiedam - de straat op
Maakplaats Schiedam - maakplaats buiten
Maakplaats Schiedam - maakteam
Maakplaats Schiedam - schiekwartier
Maakplaats Schiedam - in de krant

Schiekwartier: ruimte voor tijdelijke invullingen

Maakplaats Schiedam - businessmodelcanvas

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734