MAAKlab Oosterhout-Dongen

juli 2019

Opdrachtgever

Provincie Noord-Brabant
Gemeente Oosterhout
Gemeente Dongen

 
Resultaat

Bekijk MAAKboek

MAAKlab 't Blik | Heikant: schets maquette

Bewoners en ondernemers vertalen dromen naar concrete plannen

Een mooi idee is niet hetzelfde als een haalbaar projectplan. In vervolg op het Dromenlab® organiseerden de Plekkenmakers in opdracht van gemeenten Oosterhout en Dongen en de provincie Noord-Brabant een MAAKlab. Gedurende een periode van zeven weken werden bewoners, ondernemers en gebruikers geholpen om zodoende het gebied tot een droomplek te maken. Hiervoor werden MAAKteams samengesteld.

 

Professionele ondersteuning

MAAKteams kregen onderweg hulp aangeboden tijdens periodieke Meet-ups en coaching sessies in de vorm van kennis, expertise en handige workshops. Samenwerking werd gestimuleerd. Niet alleen in de MAAKteams maar ook uit de omgeving. Naast hulp vanuit beide gemeenten en de provincie werd ook een beroep gedaan op de kennis en kunde in het gebied zélf en de regio Dongen-Oosterhout. Zo wordt met elkaar een positieve impuls gegeven aan de kwaliteit van het gebied.

MAAKlab Oosterhout-Dongen - MAAKmap
MAAKlab Oosterhout-Dongen - kaart met initiatieven
MAAKlab Oosterhout-Dongen - coaching
MAAKlab Oosterhout-Dongen - start up
MAAKlab Oosterhout-Dongen - Vlaamsche  schuur MAAKlab Oosterhout-Dongen - Presentatiepanelen

Resultaat

Tijdens Wrap up MAAKlab op 29 juni 2019 konden de MAAKteams hun projectplannen in het kort presenteren. Er was een expositie, waarbij alle plannen op borden (binnen en buiten) werden geïntroduceerd. Er zijn vijf maakteams samengesteld. Daarbinnen zijn ook enkele individuele plannen bedacht. In totaal werden er 12 plannen gepresenteerd.

“Als je het gedachtenpotentieel uit je eigen inwoners wilt halen. Als je vanuit kansen en mogelijkheden wilt creëren ipv vanuit randvoorwaarden en plannen maken. Als je wilt dat iedereen mee kan doen.”

Oscar v Rijn, Gemeente Dongen

MAAKlab Oosterhout-Dongen - presentatie
MAAKlab Oosterhout-Dongen - wrapup sessie
MAAKlab Oosterhout-Dongen - collage wandeling
MAAKlab Oosterhout-Dongen - expositie
MAAKlab Oosterhout-Dongen - openbare expositie

Als je het kunt dromen, kun je het maken

MAAKlab Oosterhout-Dongen - MAAKteams