Meld je aan voor het PlekEvent op 29 september!

Header DromenLab Lansingerland

DromenLab Lansingerland

In de gemeente Lansingerland doen de winkelgebieden het goed. Er komen voldoende bezoekers, er staan nauwelijks panden leeg, het is er schoon, alles ziet er netjes uit en het is er veilig. Er zijn veel lokale ondernemers met een eigen en uniek aanbod. De gemeente Lansingerland wil deze kracht behouden en versterken voor de komende 10 jaar. Hier hebben we jou bij nodig! Samen met inwoners, winkeliers en andere belanghebbenden wil de gemeente een plan maken voor de toekomst.

Visie op winkelgebieden
Lansingerland

Sinds de zomer van 2022 wordt er met een werkgroep nagedacht over de toekomst van aantrekkelijke winkelgebieden, met behulp van verschillende onderzoeken. Hier zijn enkele uitgangspunten uit voortgekomen. Tijdens het DromenLab horen we graag wat je van deze uitgangspunten vindt en of je nog aanvullende ideeën hebt.

Met de hele buurt meedenken

Een winkelgebied met voldoende voorzieningen voor jong en oud, waar je veilig kunt wandelen en verblijven, met een gezellig terras, een fijne werkplek en plekken om mensen te ontmoeten. Een plek waar je ook in de toekomst prettig kunt verblijven, wonen, werken, winkelen, ontmoeten, recreëren en gebruik kunt maken van diensten!

Sluit je ogen, laat je fantasie werken en deel jouw dromen tijdens het DromenLab! Inwoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud zijn van harte welkom om mee te denken over de toekomst van de centra in Lansingerland. Alle inbreng, tips en ideeën worden op prijs gesteld. Deel jouw dromen en ideeën over het hart van jouw centrum.

Je kunt op onderstaande manieren meedoen t/m 24 september:

 • Deel jouw dromen via de mail: lansingerland@dromenlab.nl;
 • Deel jouw dromen op deze website;
 • Vul de enquête in via deze website.

Uitgangspunten Lansingerland 2024-2030

De gemeente heeft drie uitgangspunten geformuleerd voor de ontwikkeling van de vier kernen in Lansingerland. Deze uitgangspunten zullen het fundament vormen van de visie voor de dorpskernen van Lansingerland.

Uitgangspunt 1
De kernen hebben een mix aan functies en voorzieningen: het is een plek waar bewoners uit Lansingerland en bezoekers naar toe komen om te verblijven, wonen, werken, ontmoeten, recreëren, gebruik te maken van diensten en inkopen te doen.

Uitgangspunt 2
Klimaatadaptatie en brede welvaart zijn leidende principes voor aantrekkelijkere centra.

Uitgangspunt 3
De gemeente heeft goed contact met ondernemers, bewoners en maatschappelijke instellingen en ondersteunt hen om de centra zo vitaal en veilig mogelijk te houden.

 

Uitgangspunten icoon
Bleiswijk vogel
Fontein berkel kinderen
Bergschenhoek centrum
Aankondiging

Enquête Lansingerland

In de online enquête stellen we een aantal vragen over de winkelgebieden in de gemeente Lansingerland. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en gedachten. De uitkomsten van de enquête koppelen we spoedig terug. 

Hartelijk dank voor jouw medewerking!

Respondenten

Wat zijn jouw dromen voor onze centra in Lansingerland?

Deel jouw dromen en ideeën voor de centra in Lansingerland!

  Naam *

  E-mailadres *

  Wat zijn jouw dromen? *

  Wie vertegenwoordig je? *

  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.


  Poster Lansingerland