Dromenlab Nunspeet

Koers recreatie en toerisme Nunspeet

Nunspeet: 4 seizoenen ‘uit de kunst’
Welke dromen zouden de Nunspeetse partners in toerisme hebben? Wat maakt Nunspeet écht uniek? Welke verhalen en ideeën kunnen Nunspeet nog beter op de kaart zetten?
Dromenlab Nunspeet: 4 seizoenen uit de kunst

Nunspeet: 4 seizoenen uit de kunst

De gemeente Nunspeet heeft in 2019 samen met ondernemers uit recreatie en toerisme de koers ‘Nunspeet: Vier Seizoenen Uit de Kunst’ ontwikkeld. Hieruit blijkt wat Nunspeet een krachtige toeristische aantrekkelijke gemeente maakt, waarop Nunspeet zich kan onderscheiden, voor welke doelgroepen ze dit doet en wat er moet gebeuren om dit te realiseren.

De Plekkenmakers organiseerden i.s.m. Michel Kolenbrander een co-creatief, energiek, interactief, snel en visueel proces met behulp van onze Dromenlab-methode.
Het resultaat van het Dromenlab en de werksessies hebben we gebundeld in het Dromenboek. Hierna hebben we samen met de gemeente geschreven aan het koersdocument dat begin 2020 door het college en de raad is goedgekeurd.

In april 2020 zijn we gestart met een verbreding van de koers naar het centrum en een versterking van de centrumbeleving door acties, aanbod en promotie af te stemmen. Urgent en noodzakelijk door de Corona crisis.

Onze aanpak

Samen met stakeholders (o.a. VVV, gemeente en  ondernemers in toerisme) tot een gedragen en verbindende koers op het vlak van recreatie en toerisme komen, dat de basis vormt voor programmering, budgettering en besluitvorming.

1. Dromenlab sessie met enquête vooraf | 2. Uitwerking in werkgroepen | 3. Terugkoppeling | 4. Koersnotitie schrijven

Dromenlab Nunspeet: dashboard 1
Dromenlab Nunspeet: doelgroep avontuur en rustzoeker
Dromenlab Nunspeet: dashboard 2
Dromenlab Nunspeet: doelgroep stijl- en harmonieoeker
Dromenlab Nunspeet Dromenlab Nunspeet: theatersessie

Resultaat

“Met de aanpak van de Plekkenmakers worden de deelnemers direct in de actiestand gezet. Dit werkte verbindend en leverde een ontspannen setting op met onderlinge inspiratie en goede gesprekken. Duidelijk werd wat de lokale beleving is, welke dromen er zijn en waar de uitdagingen liggen. De vertaling hiervan in woord én beeld in het Dromenboek maakt de opbrengst en adviezen voor iedereen heel herkenbaar, we hebben een gedeeld beeld. De creatieve aanpak verraste de deelnemers maar werd erg gewaardeerd.”

Karin Mazier. Gemeente Nunspeet

“Samen met velen uit de toeristische en recreatieve branche én met Nunspeet uit de Kunst hebben we hier hard aan gewerkt. Met elkaar hebben we de richting bepaald, én wat daar voor nodig is”

Wethouder Marije Storteboom

Dromenlab Nunspeet: 4 seizoenenlang verblijven
Dromenlab Nunspeet
Dromenlab Nunspeet: DNA-sessie
Dromenlab Nunspeet: DNA
Dromenlab Nunspeet: moodboards

Nunspeet: 4 seizoenen ‘uit de kunst’

Dromenlab Nunspeet

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Glenn van der Vleuten

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Glenn als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Glenn is kwartiermaker en participatie specialist bij De Plekkenmakers. Centraal in zijn werkzaamheden staat: verandering. En meer in het bijzonder co-creatie en sociale innovatie. Hij voegt creatiekracht toe aan vraagstukken en weet dit als geen ander om te zetten in organisatievermogen.

glenn@deplekkenmakers.nl
06-10886132