Meld je aan voor het PlekEvent op 29 september!

Plattegrond Katendrecht (met legenda)

Samen verder bouwen aan de Kaap!

De komst van Erasmusbrug in de jaren negentig was de aanjager voor de bouw op de Kop van Zuid in Rotterdam. Zo is er de afgelopen jaren gebouwd aan een binnenstad op twee oevers van de Maas. Die is nog niet af. Ook op Katendrecht zal er daarom de komende jaren nog worden gebouwd. Bouwen is nodig, omdat er een tekort aan huizen is. De gemeente wil een huis voor elke Rotterdammer. Bij de uitwerking van de plannen wil de gemeente graag met jou in gesprek, ook over jouw ideeën. Je bent van harte welkom op de InformatieLabs in opdracht van de gemeente Rotterdam. Ze zijn de start van een reeks.

Het DNA van Katendrecht

Het is fijn wonen, leven en uitgaan op de Kaap. Iedereen is het daarover eens. Katendrecht kenmerkt zich door oud havengebied, schiereiland in de Maas. Dat is het DNA van Katendrecht. Vanuit die waarden én met ruimte voor vernieuwing en innovatie werkt de gemeente aan nieuwe plannen voor deze Rotterdamse plek.

InformatieLab Katendrecht

Een aantrekkelijke wijk met voldoende buitenruimte. Een wijk met een mix van winkels & horeca, kunst & cultuur, een buurthuis of andere activiteiten. Waar mensen elkaar spontaan ontmoeten op gezellige terrassen. Een veilige en bereikbare leefomgeving met fijne leer- & werkplekken. Én de moeite waard om te bezoeken. Voor nu en in de toekomst! 

Katendrecht is nog niet af. Gemeente Rotterdam is ruim 15 jaar bezig met de herontwikkeling van Katendrecht en wil graag samen met huidige, nieuwe bewoners en ondernemers verder bouwen aan dit historische stukje stad.

Gemeente Rotterdam en De Plekkenmakers organiseerden een tweedaagse InformatieLab op Katendrecht als start van een reeks gesprekken met de wijk. Wat is er al gedaan en hoe ontwikkelt Katendrecht zich nog de komende jaren?

Het doel van de bijeenkomsten was met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan, op te halen wat er leeft en speelt in de wijk en om te informeren over de plannen en projecten die de gemeente (samen met ontwikkelende partijen) heeft voor Katendrecht. Dat is goed gelukt! Het waren geslaagde dagen met ruim 200 bezoekers.

“Het was zeer informatief en wij hebben veel nieuws gehoord en gezien. Goede manier om het gesprek te voeren met medewerkers die aan de plannen werken en ideeën te delen.”

perspectieven

De Veranderstad

Hoe moet Rotterdam er in de toekomst uitzien? Hoe leven, wonen, werken, leren en recreëren we in onze mooie stad. De gemeente heeft dit beschreven in de omgevingsvisie. Die heeft ze de titel De Veranderstad meegegeven.

Dat is niet voor niets, want wie in Rotterdam woont, ervaart het zelf: Rotterdam verandert snel. Voor de groei van Rotterdam kijkt de gemeente naar prioriteiten. Uit gesprekken met de stad blijkt dat deze (zie afbeelding) 5 thema’s prioriteit krijgen.

Wat staat er in de omgevingsvisie?

De omgevingsvisie beschrijft hoe de stad en de haven er in de toekomst uit gaan zien. Om de stad sterker te maken gaat Rotterdam onder meer verstedelijken. Verstedelijken betekent dat we woningen en voorzieningen (winkels, buurthuizen, gezondheidscentra etc.) bouwen binnen de bestaande stad.

Rotterdam zet in op een groei van de stad op twee oevers van de Maas. En dus ook op Katendrecht. De gemeente wil iedereen de ruimte geven, maar ook rekening houden met de huidige bewoners en ondernemers. Tegelijk wil de gemeente de omgeving respecteren en de natuur.

19446 Joep Boute
4955 Peter Schmidt
Deliplein
Aankondiging

Enquête Katendrecht

In de enquête stelden we een aantal vragen over Katendrecht. Wij waren erg benieuwd naar jouw ervaring en gedachten. De uitkomsten van de enquête koppelen we binnenkort terug. 

Hartelijk dank voor jouw medewerking!

Respondenten

Bedankt voor jouw actieve deelname!

In opdracht van de gemeente hebben we de uitkomsten van de dagen en de enquête uitgewerkt tot digitale InformatieBoek Katendrecht. Hierin vind je ook de informatiepanelen terug die tijdens de bijeenkomst op 17 november te zien waren.

Wil je graag een gedrukte versie? Deze kun je vanaf donderdag 9 februari ophalen bij ’t Steiger, Fruitlaan 6 en Belvedere, Rechthuislaan 1. De informatiepanelen zijn vanaf die dag ook tijdelijk in ’t Steiger in te zien.

Vanaf woensdag 8 februari ontvangt iedere bewoner van Katendrecht een flyer met daarop de verwijzing naar het InformatieBoek, zodat iedereen kan lezen wat er tijdens de 2 bijeenkomsten is opgehaald aan informatie.

We informeren je uiteraard wat we met de uitkomsten gaan doen bij de verdere ontwikkeling.

Bedankt1