Dromenlab Nozema Gebouw

Herbestemming Nozema Gebouw

Van visie naar vibe
Op donderdag 14 maart organiseerden en faciliteerden De Plekkenmakers een Dromenlab sessie voor de afdeling gebiedsontwikkeling van ingenieursbureau Arcadis.
Dromenlab Nozema Gebouw

Succesvolle Dromenlab

Op donderdag 14 maart organiseerden en faciliteerden De Plekkenmakers een Dromenlab sessie voor de afdeling gebiedsontwikkeling van ingenieursbureau Arcadis. Het doel: deelnemers laten ervaren hoe De Plekkenmakers in co-creatie met diverse disciplines een herbestemmingsopgave aanvliegen. De case: het voormalige Nozema gebouw in Lopikerkapel.

Het monumentale zendergebouw, gebouwd in 1935, maakt onderdeel uit van een groter complex van ca. 4 ha. Op het terrein bevinden zich o.a. drie woningen, een bunker, tennisbaan, garage, kantoor en magazijnruimte. Het parkachtige terrein lig op de grens van de gemeenten Lopik en IJsselstein aan de Biezendijk, vlakbij de hoogste constructie van Nederland: de 372 meter hoge Gerbrandytoren, beter bekend als de Zendmast van Lopik.

 

Participatie

Dromenlab Nozema gebouw - trend visual
Dromenlab Nozema gebouw - waarderingskaart
Dromenlab Nozema gebouw - top of mind
Dromenlab Nozema gebouw - trends
Dromenlab Nozema gebouw - rondleiding Dromenlab Nozema gebouw - plenaire sessie

Resultaat

“Arcadis maakt plekken in de zin van bruggen, wegen en gebiedsontwikkeling. De Plekkenmakers voegen hier iets aan toe: zij creëren een vibe! Of het nou in de wijk is, bij de klant of bij ons tijdens de kennismiddag in het Nozemagebouw. Super om te ervaren.”

Dietske Bedeaux, manager erfgoed bij Arcadis over de sessie

Dromenlab Nozema Gebouw - Maquette
Dromenlab Nozema Gebouw - Presentatie
Dromenlab Nozema Gebouw - Wordcloud
Dromenlab Nozema Gebouw - teamwork
Dromenlab Nozema Gebouw - waardering

Van visie naar vibe

Dromenlab Nozema Gebouw - luchtfoto

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Glenn van der Vleuten

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Glenn als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Glenn is kwartiermaker en participatie specialist bij De Plekkenmakers. Centraal in zijn werkzaamheden staat: verandering. En meer in het bijzonder co-creatie en sociale innovatie. Hij voegt creatiekracht toe aan vraagstukken en weet dit als geen ander om te zetten in organisatievermogen.

glenn@deplekkenmakers.nl
06-10886132