de witte vleugel Zutphen

Haalbaarheidsstudie De Witte Vleugel

Eigenzinnig en kleurrijk samen leven
Het is de wens van Zutphen om de aantrekkelijkste binnenstad van Nederland te hebben. De Witte Vleugel is een beeldbepalend gebouw in het hart van Zutphen, waarin altijd serieuze activiteiten hebben plaatsgevonden ten behoeve van lokaal bestuur en rechtspraak.
de witte vleugel schets

De Witte Vleugel

Het is de wens van Zutphen om de aantrekkelijkste binnenstad van Nederland te hebben. De Witte Vleugel is een beeldbepalend gebouw in het hart van Zutphen, waarin altijd serieuze activiteiten hebben plaatsgevonden ten behoeve van lokaal bestuur en rechtspraak. Na langdurige leegstand wil de gemeente in De Witte Vleugel meer dynamiek en reuring creëren en dit mooie gebouw beter laten aansluiten op de herontwikkeling van het ‘s Gravenhof.

Het concept geeft De Witte Vleugel een maatschappelijk culturele functie met een mix van kunst, horeca en een kleinschalige wooncommunity voor ouderen. Een concept dat kleur geeft aan de toekomst van de Witte Vleugel en het ‘s Gravenhof en dat jonge en oudere eigenzinnige bewoners en bezoekers, Zutphenaar en Zutphenees samen bepalen.

 

Conceptontwikkeling

Van dromen naar realisatie. Ons concept komt voort uit de mogelijkheden van de plek, de kansen in de markt en de behoefte van jongeren en ouderen om op een betekenisvolle plek te wonen en te leven.

De Witte Vleugel - souterrain
De Witte Vleugel - beganegrond
De Witte Vleugel - 1e verdieping
De Witte Vleugel - zolder

Resultaat

Een maatschappelijk culturele functie met een mix van kunst, horeca en een kleinschalige wooncommunity voor ouderen.

De Witte Vleugel - Voorgevel
De Witte Vleugel - Team
De Witte Vleugel - kunst
De Witte Vleugel - dna
De Witte Vleugel - appartement

Eigenzinnig en kleurrijk samen leven

De Witte Vleugel - beeldentuin
Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734