Euromast Rotterdam

juli 2014

Opdrachtgever

Euromast Horeca BV

Locatie

Parkhaven Rotterdam

Euromast Rotterdam - Frontoffice

Entree Euromast

De directie van de Euromast vroeg ons zich te buigen over de bestaande entreehal: de gastbeleving kon beter en het personeel moest efficiënter kunnen werken. Voor dit iconische attractie- en horecabedrijf ontwierpen we een gastvrije en overzichtelijke ontvangstruimte annex shop, als start- en eindpunt van de Euromastbeleving (attractie, brasserie en hotelsuites). Het ontwerp van met name de nieuwe balie bevordert een natuurlijke doorstroming naar de hoofdattractie.

 

 

Ontwerpproces

Door middel van een analyse van de (architectuur-)geschiedenis van het rijksmonument, onderzoek naar potentiële gasten en de
Euromast als merk, is een nieuwe toekomstbestendige entreehal ontworpen, die de gastbeleving verbetert en tegelijkertijd medewerkers efficiënter laat werken.

Stappen Euromast Rotterdam
Euromast Rotterdam - referentie concept
Euromast Rotterdam - ruimtelijke entreebeleving
Euromast Rotterdam - zoneringsconcept
Euromast Rotterdam - aanzichten
Euromast Rotterdam - Euromast entree voor Euromast Rotterdam - Euromast entree na

Resultaat

De heldere open inrichting van de entreehal biedt nu meer mogelijkheden tot ontvangst en oriëntatie.

Euromast Rotterdam - Exterieur
Euromast Rotterdam - entree
Euromast Rotterdam - overzicht
Euromast Rotterdam - receptie "kom"
Euromast Rotterdam - plattegrond beganegrond

De entreehal markeert het start- en eindpunt van de Euromastbeleving

Euromast Rotterdam - frontoffice & shop