Opdrachtgever

Ontwikkelcombinatie
ParkHaven Partners

 
ParkHaven010: overzicht Durven & Dromen sessie

ParkHaven010

Hoe breng je als ontwikkelcombinatie een positieve beweging op gang bij een complexe ontwikkelopgave met veel (ook negatieve) meningen vanuit de omgeving?
Links en rechts van de Euromast in Rotterdam wil de ontwikkelcombinatie ParkHaven Partners (Heijmans Vastgoed, ERA Contour, J.P. van Eesteren, Vesteda en Woonbron) woningen bouwen.

Voor project Parkhaven010 werden De Plekkenmakers gevraagd om in de haalbaarheidsfase een ‘Durven & Dromen’ co-makeravond te organiseren en faciliteren. Om draagvlak en positieve publiciteit te creëren, waarbij bewoners, potentiële gebruikers en stakeholders actief op de inhoud participeren bij deze ontwikkeling. Hierbij is de wens van de gemeente Rotterdam voor een onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van woningbouw, op deze plek naast Het Park, de Euromast en de Maastunnel, in kaart gebracht.

 

Co-creatie sessie Parkhaven010

De deelnemers zijn positief over de ontwikkelingen en ambities die er zijn voor ParkHaven010 en hun ideeën kunnen het verschil maken in hoe ParkHaven010 eruit kan komen te zien.

“Zo fijn, dat we nu de kans krijgen om mee te dromen over ParkHaven010.”

ParkHaven010: positieve gedachten
ParkHaven010: negatieve gedachten
ParkHaven010: kansrijke gedachten
ParkHaven010: waardering en-suite woningtype
ParkHaven010: droombeeld kade ParkHaven010: droombeeld Euromast toegang

Resultaat

Voor veel bezoekers was de ‘Durven & Dromen sessie ParkHaven010’ een waardevolle avond. Mensen liepen in en uit om inspiratie op te doen, ideeën te spuien en wensen of grieven te delen. Het resultaat aan het eind van de avond was een enorme diversiteit aan bruikbare ideeën.

Mede dankzij deze sessie heeft de gemeenteraad, met 27 stemmen voor en 17 tegen, 30 januari het toetsingskader definitief vastgesteld voor ParkHaven010. Dit betekent dat er groen licht is voor het masterplan. In maart organiseren De Plekkenmakers een tweetal avonden waarin we laten zien op welke punten het haalbaarheidsonderzoek is aangepast, is verbeterd en waarin we opnieuw meningen verzamelen.

ParkHaven010: Geïnteresseerden
ParkHaven010: Top-of-mind gedachten
ParkHaven010: oefening
ParkHaven010: maquette
ParkHaven010: moodboards maken

Een gebied om te wonen, werken en genieten van de kade met uitzicht

ParkHaven010: droombeeld vanuit Het Park