De Plekkenmakers

Dromenlab Schiedam

Traditionele patronen doorbreken en creatief nadenken
De Plekkenmakers faciliteerde inspiratie- en brainstormsessies op locatie en adviseerde bij de organisatie en communicatie voor de ontwikkeling van de Koemarkt en het voormalig VROM terrein.
Dromenlab Schiedam - Impressie Schiekwartier

Schiekwartier Schiedam

Dinsdag 16 t/m donderdag 18 juni 2015: een vierdaagse Dromenlab in opdracht van de gemeente Schiedam in het kader van herontwikkeling van de Koemarkt en het voormalig VROM-terrein. De ambitie was traditionele patronen te doorbreken en creatief na te denken over deze unieke plek. Inspiratie- en brainstormsessies, adviezen, lezingen en een spontane inloop gaven voeding aan nieuwe plannen, resulteerden in een helder positionerings- en activatiebeleid én de nieuwe naam Schiekwartier. Resultaat is een verrijkt en aangepast ontwerp én ontwikkelstrategie door architectencollectief ‘Team Schiedam’. (zie visual)

‘De Koemarkt was, is en zal altijd een belangrijke plek in het centrum van Schiedam zijn. Wij willen graag ongelimiteerd dromen over de invulling’, Marcel Houtkamp, wethoude

Gebiedsontwikkeling & participatie

Onafhankelijke schakel tussen stedenbouwkundigen, gemeente en bewoners.

Dromenlab Schiedam - Dromen vangen
Dromenlab Schiedam - Dromen vangen
Dromenlab Schiedam - visual thinking
Dromenlab Schiedam - Plek waarderen
Verkeer en verrommeling Vernieuwde Koemarkt

Resultaat

“We wilden de stad betrekken. Ik was blij met De Plekkenmakers vanwege hun creativiteit, enthousiasme, het ontzorgen en hun onafhankelijke rol. Ook de visuele methodes en het doorpakken waren positief. Daarnaast hebben we inzicht gekregen in andere manieren van participeren. Een externe partij kan toch de ‘zwaardere energie’ en de issues anders belichten en ‘verder helpen”

Marjolein van Doorn, Gemeente Schiedam

Dromenlab Schiedam - Dromenboek
Dromenlab Schiedam - Workshop
Dromenlab Schiedam - iedereen is uitgenodigd
Dromenlab Schiedam - Meedenken
Dromenlab Schiedam - DNA en Positionering

Dromenlab zorgt voor een positief imago en publiciteit

Dromenlab Schiedam - Droom delen
Michel Kolenbrander

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Michel als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Michel is conceptontwikkelaar en strateeg bij De Plekkenmakers. Hij combineert zijn achtergrond in hotellerie en hospitality met kennis van merkstrategie, innovatie en creativiteit. Hij is analytisch en conceptueel sterk, denkt in beelden en is een kei in het faciliteren en visualiseren van creatieve sessies.

michel@deplekkenmakers.nl
06-46017133