DromenLab Vijverhof

DromenLab De Vijverhof

KlokGroep gaat op het terrein van het voormalige woonzorgcentrum De Vijverhof in Berg en Dal woningen en appartementen realiseren voor de koop- en huursector. Het oude hoofdgebouw van het verzorgingstehuis worden appartementen. De buitenkant van het gebouw blijft staan. De bungalows aan de noordzijde van het terrein worden gesloopt. Op deze plek komen nieuwbouwwoningen. Het moet een groene, open en uitnodigende plek worden. 

 

Flyer Dromenlab Vijverhof

Bedankt voor het delen van jouw droom!

KlokGroep wil graag van omwonenden, huidige en potentiële bewoners en belanghebbenden weten hoe zij De Vijverhof in de toekomst zien. Hoe zorgen we voor verbinding met de omliggende wijken? Hoe maken we een fijne plek van en voor mensen uit de omgeving? Aan welke voorzieningen op het terrein is behoefte? Wat vinden de toekomstige bewoners belangrijk in en om hun omgeving?

KlokGroep organiseerde samen met De Plekkenmakers een DromenLab. Van maandag 31 mei t/m zaterdag 5 juni 2021 kon iedereen zijn of haar dromen delen via een enquête, een huis-aan-huis verspreide droomkaart en live op locatie tijdens DromenLab op zaterdag 5 juni jl. 

Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname! 163 mensen vulden de enquête in, 25 mensen stuurden ons een droomkaart en circa 100 mensen bezochten DromenLab.

  Aankondiging

  Enquête De Vijverhof

  Wij waren benieuwd naar jouw gedachten over de invulling van De Vijverhof in Berg in Dal. In een online enquête stelden we je een aantal vragen over hoe jij de toekomst van het terrein voor je ziet.

  Respondenten

  DromenLab Vijverhof
  DromenLab Vijverhof
  DromenLab Vijverhof

  Het hele dorp deed mee!

  Bewoners van het terrein, omwonenden, inwoners van de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud, iedereen was van harte welkom om mee te denken over de toekomst van het terrein. 

  dromenlab RGB borden
  Dromenlab op het plein
  Dromenlab Invuloefeniing

  Hoe nu verder?

  Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname! De Plekkenmakers verzamelen alle input van bewoners, omwonenden en woningzoekenden en brengen dit samen tot één verhaal. Voor de zomervakantie geven wij een terugkoppeling van de wensen, behoeften, kansen en ideeën voor De Vijverhof. KlokGroep en Inbo gaan vervolgens aan de slag met het verwerken van de input in het plan en ontwerp. Meer informatie lees je op: www.vijverhofbergendal.nl.

  Dromenlab maquette