MobilityHub

Concept MobilityHUB

Brengt mensen in beweging
MobilityHub is een innovatief, duurzaam, mixed-use en mobiliteitsconcept met o.a. een waterstofstation waar we met De Plekkenmakers aan werken.
MobilityHub

Innovatief en duurzaam mobiliteitsconcept

In opdracht van Berkman Energie Service werkten De Plekkenmakers het afgelopen jaar aan het concept van de MobilityHUB: een innovatief, duurzaam, mixed-use mobiliteitsconcept met o.a. een waterstofstation en snel-laad faciliteiten. Ook zijn er eigentijdse diensten die mobiliteit efficiënter maken, zoals ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, -scooters en -fietsen en een ophaalpunt voor pakketten.

We vertaalden de visie van Berkman naar een onderscheidende positionering, waardepropositie en naam met bijbehorende schetsontwerpen en moodbeelden. Onze maatwerk conceptboeken (afgestemd op elke potentieel geschikte locatie) helpen Berkman het verhaal en propositie in woord en beeld concreet over te brengen en gemeenten en andere stakeholders hiervoor te enthousiasmeren.

 

Conceptontwikkeling

MobilityHub
MobilityHub
MobilityHub: schetsvoorstel
MobilityHub
Berkman historie Berkman tankstation

Resultaat

Het concept MobilityHUB wordt gerealiseerd. Berkman Energie Service heeft de koopovereenkomst getekend voor een kavel van ruim 5.000 m2 op circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom voor de bouw van de eerste MobilityHUB.

“In het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom komt één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden, een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto’s en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met eigentijdse diensten die mobiliteit efficiënter maken, zoals ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, -scooters en -fietsen en een ophaalpunt voor pakketten.”

-Pieter Berkman-

MobilityHub
MobilityHub
MobilityHub
MobilityHub
MobilityHub

Brengt mensen in beweging

MobilityHub

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734