Herberg Vlietzigt Rijswijk

Concept Herberg Vlietzigt

Landelijk in Haaglanden
Aan de rand van Rijswijk, op een historische plek midden in het groen, profileert Herberg Vlietzigt zich als partycentrum en bijzondere trouwlocatie. Met zes binnen- en drie buitenruimtes ontvangen Ronald en Jose Leenheer met hun team ook uiteenlopende gezelschappen voor vergaderingen, bedrijfsuitjes en feesten.
Herberg Vlietzigt Rijswijk

Herberg Vlietzigt

Herberg Vlietzigt wil snel(ler) kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt. Aan de Plekkenmakers is gevraagd om te kijken naar kansen en mogelijkheden, inclusief exploitatiebegroting en investering. Wat hebben we gedaan? In DNA-, inspiratie- en doelgroepsessies hebben we ons samen gebogen over de identiteit en (potentiële) klanten van Vlietzigt.

Met inzicht in de markt en een andere (functionele) plattegrondindeling zijn de kracht van de plek en het verhaal van de herberg verder uitgewerkt. Wat is het resultaat? Een helder concept met nieuwe exploitatiekansen dat het vuurtje heeft aangewakkerd bij zowel de exploitanten als de stakeholders.

We zijn nu in gesprek om het concept verder vorm te geven.

Conceptontwikkeling

Vanuit verschillende invalshoeken tot essenties en inzichten komen

Herberg Vlietzigt - Analyse bereikbaarheid
Herberg Vlietzigt - Impressie vogelvlucht
Herberg Vlietzigt - Lokatie boerderij
Herberg Vlietzigt - DNA
Herberg Vlietzigt - Entree bestaand Herberg Vlietzigt - Entree nieuw

Resultaat

“De aanpak van de Plekkenmakers vond ik erg doelgericht en efficiënt. Eerst het DNA van de ondernemers zien te achterhalen en dan de mogelijkheden van de plek. Met open vizier en zo breed als mogelijk zijn er veel mogelijkheden aangedragen. Deze zijn later gefilterd en omgezet in 3 opties, waarbij continue het DNA van de ondernemers werd meegenomen. Er zijn 3 mijns inziens zeer levensvatbare concepten gepresenteerd, ieder met zijn voor en nadeel. Ik zou iedereen die een onderneming heeft en voelt dat hij of zij door de tijd wordt ingehaald adviseren de Plekkenmakers in te schakelen en met hun dit gave proces in te gaan.”

– Steef van Adrichem –

Herberg Vlietzigt - Bruidspaar geniet na
Herberg Vlietzigt - Schets beganegrond
Herberg Vlietzigt - Schets voorzijde
Herberg Vlietzigt - Schets 1e verdieping
Herberg Vlietzigt - Impressie ontbijtzaal

Landelijk in Haaglanden

Feestzaal Vlietzicht
Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734