Kasteel De Hooge Vuursche

Kasteel De Hooge Vuursche Baarn

Genieten zoals vroeger anno nu
De Hooge Vuursche is een vroeg twintigste-eeuws kasteelachtig buitenhuis in de gemeente Baarn. Als eigenaar van Kasteel De Hooge Vuursche ziet Event Company dat de markt verandert. Het kasteel scoort goed op de particuliere trouwmarkt, groeit autonoom met het Koetshuis, maar de markt voor luxe banqueting is veranderd.

Zoektocht naar een optimale business mix

De Hooge Vuursche is een vroeg twintigste-eeuws kasteelachtig buitenhuis in de gemeente Baarn. Als eigenaar van Kasteel De Hooge Vuursche ziet Event Company dat de markt verandert. Het kasteel scoort goed op de particuliere trouwmarkt, groeit autonoom met het Koetshuis, maar de markt voor luxe banqueting is veranderd.

Samen met De Plekkenmakers i.s.m. Michel Kolenbrander gingen zij op zoek naar een meer optimale business mix. Kasteel De Hooge Vuursche, een voormalig buitenhuis, wordt met de voorgestelde ontwikkeling een eigentijdse, inspirerende en levendige plek.

De sfeer van de locatie, het groene karakter en het historisch gebouw

Vanuit verschillende invalshoeken en de sterke elementen als uitgangspunten komen tot essenties en inzichten via een gedegen én creatieve ‘reis’ langs visie & identiteit, plussen & minnen en markt & doelgroepen. 

Kasteel De Hooge Vuursche - collage optimalisatie
Kasteel De Hooge Vuursche - sessie doelgroep
Kasteel De Hooge Vuursche - moodboards

Een gevisualiseerd plan voor een bredere exploitatie

“Om de exploitatie van Kasteel De Hooge Vuursche te optimaliseren was ik als ondernemer op zoek naar een sparringpartner. De vraag die voorlag: hoe maken we beter gebruik van de beschikbare vierkante meters en hoe brengen we de bezetting en omzet structureel omhoog? De persoonlijkheid van Michel, de gedegen aanpak en de ervaring met vergelijkbare business-cases deden mij besluiten om in zee te gaan met De Plekkenmakers. Het proces is duidelijk gestructureerd en in fases opgedeeld. Niet te snel naar oplossingen zoeken, maar eerst het DNA van het bedrijf en de ondernemers in kaart brengen en een helder beeld krijgen van de markt.

Het project heeft geleid tot het verrassende voorstel de exploitatie aan te passen en de panden (kasteel en koetshuis) beter te benutten. Daarin zitten ook heel creatieve oplossingen die wij als ondernemers niet zelf bedacht zouden hebben. Voor dit soort processen is het ‘out-of-the-box’ denken van De Plekkenmakers erg verfrissend. Er ligt nu een concreet en mooi gevisualiseerd plan voor een bredere exploitatie.”

– Mirco Cuppens, Event Company –

Resultaten

  • Een concrete vertaling van de visie en ideeën van de eigenaren van Kasteel De Hooge Vuursche naar een onderscheidende positionering;

  • Een creatief én doordacht concept om doelgericht te investeren;

  • Een authentiek verhaal en merkidentiteit voor de vernieuwde exploitatie en het beter benutten van de panden;
  • Een stevige basis met een ruimtelijke doorvertaling naar een totaalbeleving;

  • Concreet inzicht in de latente behoeften van toekomstige doelgroepen.

 

Genieten zoals vroeger anno nu

Kasteel De Hooge Vuursche - luchtfoto Bas Uijlings
Reggy Hulsken

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Reggy als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Reggy is social designer en architect bij De Plekkenmakers. Hij verstaat de kunst om wensen en behoeften te vertalen in een aansprekend ontwerp. Hiernaast is Reggy de uitvinder van het samenwerken en heeft hij een grote affiniteit met werken in ateliervorm.

reggy@deplekkenmakers.nl
06-14493356