Concept Badhotel Renesse

mei 2019

Badhotel Renesse - concept

Conceptontwikkeling, ontwerp & realisatie

Eigenaar Olav Davidse wilde zijn succesvolle Badhotel in Renesse blijven ontwikkelen en de, van oudsher, onderscheidende marktprofilering van het Badhotel in relatie tot welzijn en vitaliteit vergroten.

De Plekkenmakers hielpen hem in een aantal interactieve sessies om zijn visie te vertalen naar een onderscheidende positionering. We maakten een conceptboek als kapstok én fundament voor een kloppende gastbeleving en om conceptuele en ruimtelijke investeringsbeslissingen voor de diverse gebouwen te toetsen. Zo is de positionering van het Badhotel Renesse het uitgangspunt voor een authentieke beleving die aansluit bij de verwachting van gasten.

Onderdeel van het voorstel was de aanbeveling om meer verblijfsplekken te maken en de tuin als centraal punt te gebruiken. Ondertussen is het ontwerp voor 2 extra tuinsuites aan Villa Westerduin gerealiseerd. Ook hebben we een vernieuwd ontwerp van Villa Noordzee met 7 extra villakamers opgeleverd, waardoor het rendement van de locatie en de merkbekendheid als verfrissende klassieker aan zee verder vergroot wordt.

Conceptontwikkeling

Vanuit verschillende invalshoeken tot essenties en inzichten komen.

Badhotel Renesse - Recreatie Schouwen-Duiveland
Badhotel Renesse - doelgroep
Badhotel Renesse - locatie
Badhotel Renesse - Doelgroepen zakelijk
Badhotel Renesse - vogelvlucht Badhotel Renesse - aan zee

Resultaat

Badhotel Renesse - dna
Badhotel Renesse: totaalplan
Badhotel Renesse - aanbeveling
Badhotel Renesse: moodboard
Badhotel Renesse - voorstellen

Verfrissende klassieker … aan Zee!

Badhotel Renesse - terras