Badhotel Renesse

Hotelconcept & ontwerp Badhotel Renesse

Verfrissende klassieker ... aan Zee!
De afgelopen 25 jaar is Badhotel Renesse getransformeerd tot een succesvol bedrijf dat het hele jaar door gasten ontvangt. Als stip op een vijfjarige horizon, werkten De Plekkenmakers naar een kloppende gastbeleving als kapstok én fundament om investeringsbeslissingen te toetsen.
Badhotel Renesse - concept

Conceptontwikkeling, ontwerp & realisatie

Eigenaar Olav Davidse wilde zijn succesvolle Badhotel in Renesse blijven ontwikkelen en de, van oudsher, onderscheidende marktprofilering van het Badhotel in relatie tot welzijn en vitaliteit vergroten.

De Plekkenmakers hielpen hem in een aantal interactieve sessies om zijn visie te vertalen naar een onderscheidende positionering. We maakten een conceptboek als kapstok én fundament voor een kloppende gastbeleving en om conceptuele en ruimtelijke investeringsbeslissingen voor de diverse gebouwen te toetsen. Zo is de positionering van het Badhotel Renesse het uitgangspunt voor een authentieke beleving die aansluit bij de verwachting van gasten.

Onderdeel van het voorstel was de aanbeveling om meer verblijfsplekken te maken en de tuin als centraal punt te gebruiken. Ondertussen is het ontwerp voor 2 extra tuinsuites aan Villa Westerduin gerealiseerd. Ook hebben we een vernieuwd ontwerp van Villa Noordzee met 7 extra villakamers opgeleverd, waardoor het rendement van de locatie en de merkbekendheid als verfrissende klassieker aan zee verder vergroot wordt.

Conceptontwikkeling

Vanuit verschillende invalshoeken tot essenties en inzichten komen.

Badhotel Renesse - locatie
Badhotel Renesse - doelgroep
Badhotel Renesse - dna
Badhotel Renesse - voorstellen
Badhotel Renesse - vogelvlucht Badhotel Renesse - aan zee

Resultaat

“Ik had de ambitie een nieuwe stip aan de horizon te zetten voor mijn Badhotel. De behoefte aan een sterker concept met heldere waarden, als leidraad, was de afgelopen jaren gegroeid. Dankzij de positieve ervaring en aanbeveling van mijn collega LEO BBB, aan de overkant van de straat, besloot ik in zee te gaan met De Plekkenmakers. De totale structuur van het proces en de ingrediënten, zoals intakegesprekken dat vervolgens resulteerde in een visueel conceptboek, heb ik als uitermate positief en kenmerkend ervaren. Ook hebben De Plekkenmakers puik werk geleverd met het ontwerp en realisatie van de tuinsuites. Ik verheug me nu al op het vervolg, waarbij we de DNA- waardes moeten blijven bewaken. Dankzij de consistente lijn en de vele positieve reacties tot zover ben ik ervan overtuigd dat de waarde zich zal gaan vertalen in hogere bezettingscijfers. De frisse aanpak en het frisse ontwerp van De Plekkenmakers zijn zeker aanbevelingswaardig te noemen.”

-Olav Davidse, Badhotel Renesse-

Badhotel Renesse
Badhotel Renesse
Badhotel Renesse
Badhotel Renesse
Badhotel Renesse

Verfrissende klassieker … aan Zee!

Badhotel Renesse
Reggy Hulsken

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Reggy als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Reggy is social designer en architect bij De Plekkenmakers. Hij verstaat de kunst om wensen en behoeften te vertalen in een aansprekend ontwerp. Hiernaast is Reggy de uitvinder van het samenwerken en heeft hij een grote affiniteit met werken in ateliervorm.

reggy@deplekkenmakers.nl
06-14493356