Badhotel Renesse Villa Noordzee

Visie & ontwerp Badhotel Renesse

Verfrissende klassieker ... aan Zee!
De afgelopen 25 jaar is Badhotel Renesse getransformeerd tot een succesvol bedrijf dat het hele jaar door gasten ontvangt. Als stip op een vijfjarige horizon, werkten De Plekkenmakers naar een kloppende gastbeleving als kapstok én fundament om investeringsbeslissingen te toetsen.

Van concept naar ontwerp & realisatie

Eigenaar Olav Davidse wilde zijn succesvolle Badhotel in Renesse blijven ontwikkelen en de, van oudsher, onderscheidende marktprofilering van het Badhotel in relatie tot welzijn en vitaliteit vergroten.
Davidse: “ik ben al 27 jaar eigenaar. Door up-to date te blijven verleng je de houdbaarheidsdatum en waarde van je bedrijf en blijf je on top of mind bij je gasten. Samen met De Plekkenmakers heb ik in 2019 mijn strategie, positionering en concept aangescherpt en een master-plekken-plan gemaakt om het maximale uit mijn bedrijf te halen.”

Van visie naar een onderscheidende plekkenplan

De Plekkenmakers i.s.m. Michel Kolenbrander hielpen in een aantal interactieve sessies om zijn visie te vertalen naar een onderscheidende positionering. We maakten een conceptboek als stip op de vijfjarige horizon én als fundament om duurzame, conceptuele en ruimtelijke investeringsbeslissingen te toetsen. Zo is de nieuwe positionering van het Badhotel Renesse als verfrissende klassieker aan Zee het uitgangspunt geworden voor een authentiek ontwerp en een beleving die zorgt voor betere reviews én een beter resultaat.

Badhotel Renesse
Badhotel Renesse
Badhotel Renesse

Stedenbouw & architectuur

Onderdeel van het voorstel was de aanbeveling om meer verblijfsplekken te maken en de tuin als centraal punt te gebruiken. Eerst is het ontwerp voor 2 extra tuinsuites aan Villa Westerduin gerealiseerd. Vervolgens hebben we een bestaand bijgebouw getransformeerd naar een nieuw concept en ontwerp met de naam Villa Noordzee met 11 extra kamers. De sfeervolle villa kenmerkt zich door een asymmetrische entreegevel met een uitsnede over 3 bouwlagen, beeldbepalende houten elementen in het trappenhuis en ruime houten balkons die ervoor zorgen dat het hotel en de twee villa’s een geheel worden. E.S.T.I.D.A (ESTIDA) ontwierp het interieur.

In 2022 zijn we samen van start gegaan met de volgende upgrade, namelijk Beach Spa Renesse. Een eigentijdse uitbreiding en design in houten gevelbekleding tegen het bestaande hotel, waarbij de expeditie door een prachtige luxe hotellodge met een private-wellness is overbouwd.

Resultaten

  • Een nieuwe onderscheidende positionering;
  • Een stip op de vijfjarige horizon;
  • Een fundament om duurzame, conceptuele en ruimtelijke investeringsbeslissingen te toetsen;
  • Een authentieke totaalvisie, ontwerp en beleving;
  • Betere reviews én een beter resultaat.

Review

“Ik had de ambitie een nieuwe stip aan de horizon te zetten voor mijn Badhotel. De behoefte aan een sterker concept met heldere waarden, als leidraad, was de afgelopen jaren gegroeid. Dankzij de positieve ervaring en aanbeveling van mijn collega LEO BBB, aan de overkant van de straat, besloot ik in zee te gaan met De Plekkenmakers. De totale structuur van het proces en de ingrediënten, zoals intakegesprekken dat vervolgens resulteerde in een visueel conceptboek, heb ik als uitermate positief en kenmerkend ervaren. Ook hebben De Plekkenmakers puik werk geleverd met het ontwerp en realisatie van de tuinsuites. Ik verheug me nu al op het vervolg, waarbij we de DNA- waardes moeten blijven bewaken. Dankzij de consistente lijn en de vele positieve reacties tot zover ben ik ervan overtuigd dat de waarde zich zal gaan vertalen in hogere bezettingscijfers. De frisse aanpak en het frisse ontwerp van De Plekkenmakers zijn zeker aanbevelingswaardig te noemen.”

 

-Olav Davidse, Badhotel Renesse-

Verfrissende klassieker … aan Zee!

Reggy Hulsken

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Reggy als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Reggy is social designer en architect bij De Plekkenmakers. Hij verstaat de kunst om wensen en behoeften te vertalen in een aansprekend ontwerp. Hiernaast is Reggy de uitvinder van het samenwerken en heeft hij een grote affiniteit met werken in ateliervorm.

reggy@deplekkenmakers.nl
06-14493356