Header Antoni Delft

Concept Antoni Delft

Winnende tender Nieuw Delft
In het najaar van 2016 won Smit’s Bouwbedrijf | Vink Bouw de tender voor het kopgebouw aan het stationsplein in Delft. In het robuuste complex Antoni komt ruimte voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie; het DNA van de stad...
Antoni Delft - ambassadeurs en partners

Your Delft Connection

In het najaar van 2016 won Smit’s Bouwbedrijf | Vink Bouw de tender voor het kopgebouw aan het stationsplein in Delft. In het robuuste complex Antoni komt ruimte voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie; het DNA van de stad. Als adviseurs waren de Plekkenmakers verantwoordelijk voor het concept en gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en woningen. Onder het gebouw (oplevering 2019) komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen. Architect is Studioninedots uit Amsterdam.

 

Conceptontwikkeling

Hospitality Concepting – Visie op programma – Customer journey Delft Hotel

Antoni Delft - personas
Antoni Delft - customer journey beganegrond
Antoni Delft - customer journey 1e verdieping
Antoni Delft - zonering beganegrond
Antoni Delft - Living Lobby Expo Antoni Delft - Living Lobby Podium

Resultaat

“Door de samenwerking met de Plekkenmakers zijn we eerst gaan nadenken vanuit de functie en daarna is de architect gaan ontwerpen. Dit heeft geresulteerd in een plan waarbij het ontwerp de functies maximaal faciliteert in plaats van ontwerp waarbinnen we de functies proberen op te lossen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we de tender hebben gewonnen!”

– Bernlef de Vries, VINK BOUW –

Antoni Delft - Impressie stationsplein
Antoni Delft - inspiratie Antoni
Antoni Delft - impressie binnenhof
Antoni Delft - gevel
Antoni Delft - situatie

Antoni – Your Delft Connection

Antoni Delft - impressie Westerkwartier
Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734