CityHub Amsterdam

CityHub Amsterdam

'Best Hotel Concept of The Netherlands'
CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg. De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden.
CityHub Amsterdam - instapklaar

CityHub Amsterdam

Na een succesvolle crowdfunding campagne openden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West.
Met een bezettingsgraad van gemiddeld 95% en meer dan 400 enthousiaste reviews op Booking.com, Airbnb en Tripadvisor was de pilot een groot succes te noemen. CityHub trok hiermee de aandacht van de hospitality industrie en werd tijdens de Venuez Hospitality Awards 2012 genomineerd voor ‘Best Hotel Concept of The Netherlands’.
We hielpen Sem en Pieter bij de conceptontwikkeling, positionering, crowdfunding en de start-up van CityHubBeta’. Dit bleek een stevig fundament en de perfecte testcase, waardoor een private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten om een nieuwe locatie met vijftig hubs in de Bellamystraat te kunnen realiseren.

 

Conceptontwikkeling

Een startup met een lange, maar succesvolle adem. Het idee van Sem en Pieter was om hotelunits in leegstaande gebouwen te plaatsen.

CityHub Amsterdam - vrij in de ruimte
CityHub Amsterdam - toegang
CityHub Amsterdam - detail
CityHub Amsterdam - bed

Resultaat

Een succesvolle prototype met 4 hubs in Amsterdam.

CityHub Amsterdam - design
CityHub Amsterdam - instapklaar
CityHub Amsterdam - social room
CityHub Amsterdam - interactive wall
CityHub Amsterdam - logo

CityHub faciliteert met een online community.

CityHub Amsterdam - skyline shelf

Gerelateerde plekken

We maken plekken die kloppen. Gebieden die iets te bieden hebben. En gebouwen die wat betekenen. Bekijk onze plekken en concepten.

Michel Kolenbrander

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Michel als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Michel is conceptontwikkelaar en strateeg bij De Plekkenmakers. Hij combineert zijn achtergrond in hotellerie en hospitality met kennis van merkstrategie, innovatie en creativiteit. Hij is analytisch en conceptueel sterk, denkt in beelden en is een kei in het faciliteren en visualiseren van creatieve sessies.

michel@deplekkenmakers.nl
06-46017133