Meld je aan voor het PlekEvent

Initiatiefnemers

S. Schuurkes en P. van Tilburg

Bekijk Crowdfunding filmpje

CityHub concept video

CityHub Amsterdam - instapklaar

CityHub Amsterdam

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden. Na een succesvolle crowdfunding campagne openden zij in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West.
Met een bezettingsgraad van gemiddeld 95% en meer dan 400 enthousiaste reviews op Booking.com, Airbnb en Tripadvisor was de pilot een groot succes te noemen. CityHub trok hiermee de aandacht van de hospitality industrie en werd tijdens de Venuez Hospitality Awards 2012 genomineerd voor ‘Best Hotel Concept of The Netherlands’.
We hielpen Sem en Pieter bij de conceptontwikkeling, positionering, crowdfunding en de start-up van CityHubBeta’. Dit bleek een stevig fundament en de perfecte testcase, waardoor een private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten om een nieuwe locatie met vijftig hubs in de Bellamystraat te kunnen realiseren.

 

Conceptontwikkeling

Een startup met een lange, maar succesvolle adem. Het idee van Sem en Pieter was om hotelunits in leegstaande gebouwen te plaatsen.

CityHub Amsterdam - vrij in de ruimte
CityHub Amsterdam - toegang
CityHub Amsterdam - detail
CityHub Amsterdam - bed

Resultaat

Een succesvolle prototype met 4 hubs in Amsterdam.

CityHub Amsterdam - design
CityHub Amsterdam - instapklaar
CityHub Amsterdam - social room
CityHub Amsterdam - interactive wall
CityHub Amsterdam - logo

CityHub faciliteert met een online community.

CityHub Amsterdam - skyline shelf