CityHub Amsterdam

CityHub Amsterdam

'Best Hotel Concept of The Netherlands'
CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg. De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden.
CityHub Amsterdam - instapklaar

CityHub Amsterdam

Na een succesvolle crowdfunding campagne openden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West.
Met een bezettingsgraad van gemiddeld 95% en meer dan 400 enthousiaste reviews op Booking.com, Airbnb en Tripadvisor was de pilot een groot succes te noemen. CityHub trok hiermee de aandacht van de hospitality industrie en werd tijdens de Venuez Hospitality Awards 2012 genomineerd voor ‘Best Hotel Concept of The Netherlands’.
We hielpen Sem en Pieter bij de conceptontwikkeling, positionering, crowdfunding en de start-up van CityHubBeta’. Dit bleek een stevig fundament en de perfecte testcase, waardoor een private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten om een nieuwe locatie met vijftig hubs in de Bellamystraat te kunnen realiseren.

 

Conceptontwikkeling

Een startup met een lange, maar succesvolle adem. Het idee van Sem en Pieter was om hotelunits in leegstaande gebouwen te plaatsen.

CityHub Amsterdam - vrij in de ruimte
CityHub Amsterdam - toegang
CityHub Amsterdam - detail
CityHub Amsterdam - bed

Resultaat

Een succesvolle prototype met 4 hubs in Amsterdam.

CityHub Amsterdam - design
CityHub Amsterdam - instapklaar
CityHub Amsterdam - social room
CityHub Amsterdam - interactive wall
CityHub Amsterdam - logo

CityHub faciliteert met een online community.

CityHub Amsterdam - skyline shelf
Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734