Brinkhuis Baarn

DromenLab Brinkhuis Baarn

Baarn telt veel maatschappelijke en culturele organisaties. Veel van deze locaties staan op de nominatie om afgestoten te worden. Midden in de gemeenschap van Baarn biedt Hoofdstraat 1 huisvesting aan enkele inwoners, de Historische Kring Baerne en de bibliotheek. Wanneer de bibliotheek verhuist naar de Speeldoos, komt deze ruimte vrij in het hart van Baarn. Op uitnodiging van de gemeente heeft een collectief van meer dan 15 van deze organisaties de handen in één geslagen, om de gezamenlijke kansen voor deze plek te onderzoeken.

 

Ontmoetingsplek
voor jong en oud

De organisaties dragen Baarn een warm hart toe, willen de verbinding van bewoners versterken en streven naar een professioneel en informele ontmoetingsplek middenin het centrum van Baarn. Onder de werktitel ‘Brinkhuis’ Baarn hebben zij de afgelopen maanden gekeken hoe ze door samen te werken nog meer kunnen betekenen voor de Baarnse samenleving.

Zij denken aan een nieuwe, zichtbare en uitnodigende plek waar de Baarnaars een podium hebben om zich aan elkaar voor te stellen met wie ze zijn en wat ze doen. Een plek waar spontane ontmoeting plaats kan vinden doordat er, naast reguliere activiteiten ook inspirerende cross-overs worden gefaciliteerd. Een betaalbare en aantrekkelijke plek, waarbij winstgevendheid alleen het vergroten van de toegankelijkheid tot doel heeft.

DromenLab Brinkhuis Baarn

Sluit je ogen en laat je fantasie werken! Zo prikkelde het DromenLab inwoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud om te horen of ze op de goede weg zijn. Of er nog initiatieven of samenwerkingsverbanden missen? Hoe moet volgens jou een ‘Brinkhuis’ er voor deze organisaties uit komen te zien? Wanneer stap jij daar naar binnen?

Van 27 september tot en met 3 september kon iedereen zijn of haar dromen delen via de website, een online enquête en bij het DromenLab tijdens het Cultureel Festival Baarrn in de Pekingtuin zaterdag 3 september jl.

Alle inbreng, tips en ideeën is op prijs gesteld. Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname!

PM post LI Baarn visie
Exterieur Baarn
PM post LI DL Baarn5
Aankondiging

Online enquête
Ontmoeten in Baarn

Wij wilden graag weten hoe Baarnaars elkaar ontmoeten. Wanneer de bibliotheek aan de Hoofdstraat verhuist, krijgt Baarn de kans om meerdere maatschappelijke en culturele organisaties samen te brengen onder één dak. Op deze plek staat ‘ontmoeten’ centraal. Wij waren erg benieuwd naar uw ervaring en gedachten. 

De resultaten worden spoedig gedeeld. Wij danken alle respondenten voor hun medewerking!

Bedankt voor het delen jouw droom!

Wij bedanken iedereen voor zijn/haar actieve deelname! De Plekkenmakers verzamelen alle input van bewoners, bezoekers, winkeliers en culturele & maatschappelijke organisaties en brengen dit samen tot één verhaal.

Wij geven een terugkoppeling van de wensen, behoeften, kansen en ideeën voor een plek voor ontmoeten in Baarn.

PM post LI DL Baarn