DromenLab Leefbaar Bemmel

Dromenlab De Assenburg

Voor de toekomst van een sociaal sterk en leefbaar Bemmel doet de gemeente Lingewaard onderzoek naar de haalbaarheid van een ontmoetingscentrum met Bibliotheek Bemmel, Cultureel centrum De Kinkel, Stichting Welzijn Lingewaard en Stichting Clink! samen in één gebouw. Onderdeel van het onderzoek is of dat ook in winkelcentrum De Assenburg zou kunnen. Een plek voor jong en oud waar heel Bemmel spontaan binnenloopt om een boek te lenen, mee te doen aan een activiteit, hulp en ondersteuning krijgt of gezellig een praatje kan maken.

Een bruisend ontmoetingscentrum 

Een levendig ontmoetingscentrum zou het winkelhart van Bemmel een stuk aantrekkelijker maken. De gemeente onderzoekt momenteel of De Assenburg een geschikte plek is voor zo’n centrum. Dat doet zij samen met De Kinkel, de Bibliotheek, Stichting Welzijn Lingewaard, Stichting Clink!, wijkplatform en ondernemers.

We zijn ook benieuwd naar de mening en behoeften van inwoners, bezoekers en winkeliers. Daarom organiseerden we op zaterdag 15 juni een evenement in De Assenburg: het DromenLab. 

Meedenken over ontmoeten in Bemmel en De Assenburg 

Tijdens het DromenLab stonden uw ideeën, wensen en dromen over ontmoeten en De Assenburg centraal. Welke partijen zouden in De Assenburg volgens u een plek moeten krijgen? Wat is ervoor nodig om van De Assenburg een ontmoetingscentrum te maken? Welke andere ideeën heeft u om het centrum van Bemmel levendiger en bruisender te maken?

Bewoners konden hun wensen en ideeën op allerlei manieren met ons delen. Alle bijdragen waren welkom! We nemen de opgehaalde tips, wensen en ideeën mee in de verdere uitwerking van het onderzoek voor een ontmoetingscentrum in Bemmel-centrum.

Bewoners waren betrokken en in groten getale aanwezig op zaterdag 15 juni in winkelcentrum De Assenburg tussen 10:00 en 16:00 uur.

Zijgevel De Assenburg
Entree De Assenburg
Winkelpassage De Assenburg

Wat zijn uw wensen voor De Assenburg?

Kunt u niet bij het DromenLab zijn. Deel uw dromen hier!

  Naam *

  E-mailadres *

  Wat zijn uw dromen? *

  Wie vertegenwoordigt u? *

  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.


  A0 poster Bemmel