Meld je aan voor het PlekEvent

Plekevent

 

De Binnenstad als blauwe plek

Wat kunnen we leren van vroeger voor de uitdagingen van nu?

De veerkracht van binnensteden wordt op de proef gesteld. Binnensteden kampen met toenemende winkelleegstand. Leegstand betekend niet alleen een direct verlies aan inkomsten, het heeft ook een negatieve uitstraling op het imago en de beleving van de plek. Maar er zijn ook kansen. Binnensteden zijn een populaire plekken om te wonen, werken, ontmoeten, recreëren en leren. Hoe sterker het profiel, hoe groter de aantrekkingskracht.

Het volgende
plekevent is op
28 mei 2021

De transformatie van Bergkwartier Deventer

In dit PlekEvent gaan De Plekkenmakers naar het Bergkwartier in Deventer. Hoe is deze stadswijk na de Tweede Wereldoorlog verrezen uit zijn as? En hoe weet het Bergkwartier zich telkens weer aan te passen aan nieuwe behoeften van gebruikers?

Te gast zijn Barend Jan Schrieken, directeur van NV Bergkwartier, en Peter Brouwer, centrummanager bij de gemeente Deventer. Barend Jan vertelt over de lessen die we kunnen trekken uit de transformatie van het Bergkwartier. Paul licht de huidige uitdagingen in de binnenstad toe en hoe de gemeente deze aanpakt.

Bergkerkplein oudnieuw

Binnenstedelijke transformatie is duidelijk een belangrijke uitdaging van nu. Op zoek naar oplossingen kijken we veelal naar voorbeelden uit andere steden. Maar wat kunnen we leren van het verleden? Tijdens PlekEvent op 28 mei a.s. bespreken we wat we kunnen leren van de ‘blauwe plekken’ van vroeger voor de binnenstedelijke uitdagingen van nu. 

PlekEvent is de inspirerende, energieke en creatieve online-sessie van De Plekkenmakers. PlekEvent is de plek om samen tot inzichten te komen. Wij inspireren jou met de methodiek van co-creatieve visie- en conceptontwikkeling. Met praktische voorbeelden en interactie met jou.

Het laatste PLEK! nieuws

Blauwe plekken co-creatief ontwikkelen

Blauwe plekken co-creatief ontwikkelen

Blauwe plekken zijn gebouwen of gebieden die nu een beetje pijn doen; ze zijn verouderd of staan leeg, liggen gevoelig bij de omgeving en/of er spelen meerdere thema’s. Tegelijk zijn er, als je goed kijkt, kansen voor ontwikkeling.

Van presentatie naar co-creatie

Van presentatie naar co-creatie

​In deze blog delen wij ervaringen en inzichten uit Plekevent, het inspirerende en creatieve online event dat De Plekkenmakers regelmatig organiseren en faciliteren. 45 professionals deelden hun ervaringen, knelpunten en ambities bij het (online) samenwerken met bewoners. 

Eline Amsing

Wil je meer weten
over PlekEvent?

Eline kan je meer vertellen over hoe wij je inspireren met leuke en professionele manieren om mensen te verbinden en onderbouwde visies en concepten te maken.

eline@deplekkenmakers.nl
06 5512 7057

Meld je nu GRATIS aan!

Vrijdag 28 mei van 11:00 tot 12:00 uur 


  Naam *

  E-mailadres *

  Functie & organisatie

  Heb je al een vraag of idee voor ons?
  * Verplichte velden. Je krijgt een kopie van jouw bericht op het opgegeven e-mailadres.

  save the date 28 mei Plekevent