Michel Kolenbrander

Michel: van hotelier naar Plekkenmaker

Michel: visionair conceptontwikkelaar, merkstrateeg én Plekkenmaker
In mijn vroegere jaren als hotelier vond ik niks leuker dan ‘vanuit het niets’ bijzondere hotelconcepten te bedenken en op te starten. In 2009 heb ik dit professioneel uitgebouwd met Born2Brand. Opgeleid tot Master of Brand Management werk ik voor en mét hotel- en vastgoedondernemers die een unieke gastbeleving willen neerzetten. Samen laten we de vonk overslaan bij gasten en medewerkers en stoken zo het vuurtje op.

In beweging blijven en vuurtjes aanwakkeren zit in mijn Kolenbrander bloed. Kolenbranders trokken door het bos. Ze verzamelden takken die ze opgestapeld bedekten met plaggen. Door een open schacht in het midden te vullen met brandende sintels, kwam net voldoende zuurstof vrij om de vuurstapel te laten smeulen. Langzaam transformeerden de takken in houtskool ─ als brandstof voor bijvoorbeeld de ijzerertsindustrie. Mijn verhaal over brandstof, zuurstof, de vonk en het vuur, loopt als rode draad door de hospitality en concepting methodes van Born2Brand. Maar om klanten echt in beweging te brengen, moet je zelf ook bewegen. Mijn nieuwste stap is de (mede)oprichting van de Plekkenmakers.

Wie zijn de Plekkenmakers?
Wij zijn de Plekkenmakers: Reggy, Alex, Glenn en Michel. Vier creatieve doeners en analytische denkers in architectuur, stedenbouw, procesmanagement dan wel merkstrategie & conceptontwikkeling. Elk met een andere bril op verbonden in een voorliefde voor ruimtelijke vraagstukken. Plekken -binnen en buiten- fascineren ons. Een fijne plek is meer dan een stapel stenen of een stukje op aarde. Het zijn de mensen, de geschiedenis en de verhalen die een plek identiteit geven en ons inspireren.

Wat doen de Plekkenmakers?
De Plekkenmakers doen in ontwikkeling en transformatie van gebieden en gebouwen. Dit doen we niet alleen. Afgestemd op elk ruimtelijk vraagstuk werken we voor én samen met plaatselijke overheden, ontwikkelaars, architecten, bewoners, ondernemers en toekomstige eindgebruikers.

Wij inspireren, stimuleren, faciliteren, ontwerpen en begeleiden. Centraal in onze aanpak staan participatie en co-creatie. Zo is het verhaal van de Kolenbranders die van plek naar plek trokken, bouwden en transformeerden, nog steeds actueel. Zelf blijf ik ook in beweging, als creatief ondernemer raak ik steeds beter in vorm en dichter bij mijn kern.

Michel Kolenbrander

BrandMeester | ConceptBedenker & Visual Matcher bij de Plekkenmakers

Recente berichten

Kleur bekennen op weg naar een conceptvisie voor Brinkhuis Baarn

Kleur bekennen op weg naar een conceptvisie voor Brinkhuis Baarn

Nadat we eerder kennis hebben gemaakt en de individuele ambities (van o.a. verenigingen en organisaties) met elkaar hebben gedeeld gingen we deze week dieper in op de gezamenlijke visie voor het Brinkhuis! We evalueerden de resultaten met een terugblik en vertaalden de dromen en ambities…

Een zoektocht naar de gezamenlijke ambitie voor Brinkhuis Baarn

Een zoektocht naar de gezamenlijke ambitie voor Brinkhuis Baarn

Het beoogde Brinkhuis staat letterlijk en figuurlijk midden in de gemeenschap van Baarn. Samen met mogelijk toekomstige partners en Gemeente Baarn gaan De Plekkenmakers de behoefte van Baarnaren in beeld brengen om een gedragen visie op ontmoeten voor de Hoofdstraat 1 in Baarn op te stellen.

Badhotel Renesse breidt zich weer uit, nu met City Spa Renesse!

Badhotel Renesse breidt zich weer uit, nu met City Spa Renesse!

In het Zeeuwse Renesse hielpen we eigenaar Olav Davidse om zijn visie voor Badhotel Renesse te vertalen naar een onderscheidende positionering als ‘Verfrissende klassieker aan Zee’. Na Villa Westerduin en Villa Noordzee zijn we dit jaar samen van start gegaan met de volgende upgrade, namelijk City Spa Renesse.

Michel Kolenbrander

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Michel als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Michel is conceptontwikkelaar en strateeg bij De Plekkenmakers. Hij combineert zijn achtergrond in hotellerie en hospitality met kennis van merkstrategie, innovatie en creativiteit. Hij is analytisch en conceptueel sterk, denkt in beelden en is een kei in het faciliteren en visualiseren van creatieve sessies.

michel@deplekkenmakers.nl
06-46017133