Triangel Terneuzen

Met co-creatie kleinschaligheid groots aanpakken!

Gemeente Terneuzen heeft samen met inwoners, ondernemers en diverse instanties een toekomstplan opgesteld voor de oude binnenstad van Terneuzen. Hierbij ligt een opgave voor de historische woonwijk Raadsledenbuurt. Een wijk dat enerzijds met zijn smalle straatjes kleinschalig en knus aanvoelt, maar tegelijk ook een eentonig beeld geeft met oude, slecht gefundeerde en geïsoleerde woningen, veelal in particulier bezit.

De gemeente wil graag samen met buurtbewoners en ondernemers een betere plek maken om in te wonen en te leven. En werken aan een beter imago om ook andere doelgroepen geïnteresseerd te krijgen om te wonen in deze bijzondere buurt. De binnenstad van Terneuzen moet tegelijk ook een aantrekkelijke plek worden voor bezoekers. Voor nu en in de toekomst. Co-creatie met de omgeving is belangrijk bij deze ontwikkeling, waar meerdere thema’s en belangen spelen, om direct een optimale bijdrage te kunnen leveren.

Binnenkort halen De Plekkenmakers op wat er leeft en speelt in de buurt en hoe bewoners en ondernemers de toekomst zien voor de Raadsledenbuurt. Om dit aan te kondigen zijn we alvast met Dromenkaarten alle deuren langsgegaan om bewoners en ondernemers persoonlijk uit te nodigen.

Recente berichten

Meedenken over je woning, woongebouw en woonomgeving!

Meedenken over je woning, woongebouw en woonomgeving!

Vidomes wil graag de 308 woningen van de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer en de omgeving daaromheen prettiger maken. Uit hun woononderzoek blijkt dat bewoners het onderling contact missen en dat veiligheid een belangrijk onderwerp is. De Plekkenmakers haalden op wat er leeft en speelt rondom de flat en welke dromen, ideeën en wensen bewoners voor de Van Leeuwenhoeklaan hebben.

Terugblik op het Congres Thuis in de wijk in Den Bosch!

Terugblik op het Congres Thuis in de wijk in Den Bosch!

De Plekkenmakers stonden op het Kennisplein van het congres om samen na te denken over mogelijke veranderingen, nieuwe woonzorgvormen en samenwerkingen tussen partijen in buurten. Hier maakten wij in onze ‘kas voor de toekomst’ visualisaties gedurende het congres en verzamelden we eyeopeners om nieuwe ideeën tot bloei te laten komen.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734

econds, on 31-05-23 10:55:10 -->