Triangel Terneuzen

Met co-creatie kleinschaligheid groots aanpakken!

Gemeente Terneuzen heeft samen met inwoners, ondernemers en diverse instanties een toekomstplan opgesteld voor de oude binnenstad van Terneuzen. Hierbij ligt een opgave voor de historische woonwijk Raadsledenbuurt. Een wijk dat enerzijds met zijn smalle straatjes kleinschalig en knus aanvoelt, maar tegelijk ook een eentonig beeld geeft met oude, slecht gefundeerde en geïsoleerde woningen, veelal in particulier bezit.

De gemeente wil graag samen met buurtbewoners en ondernemers een betere plek maken om in te wonen en te leven. En werken aan een beter imago om ook andere doelgroepen geïnteresseerd te krijgen om te wonen in deze bijzondere buurt. De binnenstad van Terneuzen moet tegelijk ook een aantrekkelijke plek worden voor bezoekers. Voor nu en in de toekomst. Co-creatie met de omgeving is belangrijk bij deze ontwikkeling, waar meerdere thema’s en belangen spelen, om direct een optimale bijdrage te kunnen leveren.

Binnenkort halen De Plekkenmakers op wat er leeft en speelt in de buurt en hoe bewoners en ondernemers de toekomst zien voor de Raadsledenbuurt. Om dit aan te kondigen zijn we alvast met Dromenkaarten alle deuren langsgegaan om bewoners en ondernemers persoonlijk uit te nodigen.

Recente berichten

Interview: Maak kennis met Cathalin!

Interview: Maak kennis met Cathalin!

Even voorstellen… Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie in het afgelopen jaar is Cathalin Hamelink sinds 1 januari 2023 lid van ons Plekkenmakers team. We kijken uit naar een leuke, inspirerende en co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking met onze nieuwe collega!

Op een energiek en co-creatief 2023!

Op een energiek en co-creatief 2023!

De kerstdagen zijn voorbij en 2023 nadert! In een tijd van onzekerheid, crisismanagement, klimaatambities en de woonopgave hebben we een succesvol & co-creatief Plekkenmakers jaar gehad. We kijken terug op een periode vol energie en dynamiek, creatieve inspanningen van ons team…

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734