DromenLab Van Leeuwenhoeklaan

Meedenken over je woning, woongebouw en woonomgeving!

Vidomes wil graag de 308 woningen van de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer en de omgeving daaromheen prettiger maken. Uit hun woononderzoek blijkt dat bewoners het onderling contact missen en dat veiligheid een belangrijk onderwerp is. De Plekkenmakers haalden op wat er leeft en speelt rondom de flat en welke dromen, ideeën en wensen bewoners voor de Van Leeuwenhoeklaan hebben.

Op zaterdag 15 april waren bewoners van de Van Leeuwenhoeklaan en omwonenden welkom om te dromen over hun woonomgeving tijdens het DromenLab bij het zwembadje in de gezamenlijke buitenruimte. Ook de gemeente Zoetermeer was aanwezig.

Deelnemers namen de tijd om hun ervaring, zorgen en behoeften te delen. Daarnaast werden ideeën om de woningen bijvoorbeeld energiezuiniger te maken gedeeld. Deze mooie zonnige dag, onder het genot van een warm drankje van de tuktuk, resulteerde in enthousiasme en een mooie oogst.

PM post LI Zoetermeer7

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734