Infolab De Admiraal

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Rijswijk Wonen gaat zijn oude kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel 51 vervangen door nieuwbouw. Er komt een appartementencomplex met zo’n 40 woningen: De Admiraal. De woningen zijn bestemd voor huurders van 55 jaar of ouder en krijgen een middelhoge huur.

Naar aanleiding van de resultaten uit het Dromenlab en ontwerpsessies voor de binnentuin in samenwerking met direct omwonenden, is het ontwerp voor De Admiraal is verder uitgewerkt. De input en reactie zijn zorgvuldig meegenomen in de ontwerpkeuzes. Tijdens een Informatielab presenteerden we het tussenresultaat.

De omgeving kon meekijken en -praten over het verder uitgewerkte ontwerp door HP architecten. Ook is er van het ontwerp een 3d-animatie gemaakt, zodat deelnemers konden zien hoe het nieuwe gebouw eruit kan komen te zien. En is het schetsontwerp van de gezamenlijke binnentuin gedeeld.

Onder begeleiding van De Plekkenmakers waren omwonenden, geïnteresseerde woningzoekers, de school en de bloemenzaak, iedereen was wederom welkom. Ook de Gemeente Rijswijk was aanwezig.

Deelnemers deelden hun reacties en meningen op de ontwerpkeuzes, verzamelden zich in groten getale rondom de maquette en konden zich met een VR-bril oriënteren in de nieuwe situatie.

PM post Infolab Admiraal3

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734