Meld je aan voor het PlekEvent op 29 september!

DromenLab De Admiraal

Meedenken over De Admiraal in Rijswijk!

Rijswijk Wonen gaat zijn oude kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel 51 slopen en vervangen door nieuwbouw. Er komt een appartementencomplex met zo’n 40 woningen: De Admiraal. De woningen zijn bestemd voor o.a. huurders van 55 jaar of ouder en krijgen een middelhoge huur.

Bij het maken van de bouwplannen willen zij graag weten wat belangrijk is voor omwonenden en toekomstige bewoners. Wat zijn hun dromen, ideeën en wensen voor de toekomst? Om dit met elkaar te bespreken organiseren zij onder begeleiding van De Plekkenmakers op 23 mei een DromenLab.

Omwonenden, geïnteresseerde woningzoekers, de school en de bloemenzaak, iedereen was welkom. Ook de gemeente Rijswijk en de architect waren aanwezig om de eerste ideeën uit het principeverzoek toe te lichten en feedback te krijgen. Het was een succesvolle avond met een grote opkomst.

Deelnemers deelden hun ervaring, zorgen en behoeften, verzamelden zich in groten getale rondom de maquette met twee scenario’s en maakten o.a. moordboards voor hun toekomstig gedeelde binnentuin.

Scherm­afbeelding 2023 06 02 om 12.47.50

 

Recente berichten

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

🎉 "Aan iedereen in Macharen: proficiat! De gemeenteraad is akkoord gegaan met het mooie dorpsplan dat we voor Macharen hebben." 🎉 Dorpshuizen hebben een belangrijke rol in het ontmoeten binnen de kernen en buurten van Oss. Gelijktijdig is de manier...

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

Samen plannen maken kan zorgen voor breed en groot draagvlak. In het komend Plek Event nemen Chris Ermers, lid van de kopgroep Macharen en Annemieke Verstraten, projectleider en adviseur bij het vastgoedbedrijf van gemeente Oss, ons mee in het verhaal van Macharen, van aanleiding tot perspectief, langs successen en leerervaringen.

Interview: Maak kennis met Tamara!

Interview: Maak kennis met Tamara!

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe collega! Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Trendonderzoek en Conceptcreatie in Lifestyle in het afgelopen jaar is Tamara Kerkhof onderdeel van ons Plekkenmakers team geworden. We kijken uit naar een leuke, co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking!

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734