Bloginterview Rolf

Interview: Maak kennis met Rolf!

Even voorstellen… Dit jaar zetten we onze vaste samenwerkingspartners in het zonnetje. Vandaag onze vaste tekenaar en beeldbepaler Rolf Resink! Of het nu fysiek of online is, in een klein gezelschap of op het podium van een groot congres, Rolf vertaalt de dromen en ambities in zijn eigen authentieke overzichtelijke stijl.

PM Rolf Resink

Rolf, kun je jezelf eens voorstellen?

Als ik mezelf mag omschrijven ben ik als eerste partner van Kurien en vader van Puck en Rik. Uiteindelijk draait het om hen. In mijn vrije tijd maak ik het liefst lange fietstochten op mijn gravelbike met of zonder een tentje. Het hoofd leegmaken en het lichaam moe.

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar hoe het beter kan. Van routinematig werk word ik niet gelukkiger. De uitdaging moet er altijd zijn. Zo ben ik ooit begonnen bij Twynstra Gudde, als grafisch vormgever, zonder al te veel opleiding. Daar heb ik veel interessante mensen ontmoet. Hier heb ik het vak geleerd.

Hoe heb je jezelf ontwikkeld?

Sinds ik voor mezelf ben begonnen heb ik altijd aan mooie en interessante opdrachten gewerkt. Altijd ondersteunend aan de opdrachtgever en zijn inhoudelijk verhaal. Veel geleerd over organisaties, complexe processen, persoonlijke ontwikkeling van mensen en dat de wereld minder maakbaar is dan ik dacht.

Tot ik op Youtube een filmpje zag van twee dames die live getekende verslagen maakten van bijeenkomsten. Dat was iets wat me meteen greep. Het zag er fantastisch uit. Voor mijn gevoel kwam daar alles bij elkaar. Sinds 2013 ben ik bijna fulltime aan het tekenen!

Wat teken je allemaal voor jezelf en De Plekkenmakers?

Ik teken op bijeenkomsten maar teken ook visies, koersen, en ambities uit. Soms zelfs hele rapporten. Ik hoop met mijn werk de dialoog wat verder te brengen en overeenkomsten te benadrukken die er altijd zijn tussen mensen. Als mijn tekeningen daaraan kunnen bijdragen dan heb ik mijn doel bereikt.

Bij De Plekkenmakers kan ik dat allemaal kwijt. Het zijn altijd processen met veel verschillende stakeholders met hun eigen ideeën en inzichten. Dat kunnen weergeven is het mooiste wat er is. Onze klanten de rijkheid kunnen laten zien van wat zij zelf al weten en kunnen doen.

Zo werken de Plekkenmakers ook onderling samen. Het beste uit de mensen halen, ruimte geven om te ontwikkelen. Uitdagen en vertrouwen geven. Zo ontstaat eigenaarschap voor het proces en het eindresultaat.

Benieuwd naar wat Rolf allemaal maakt? Kijk dan naar zijn beeldverslagen

Recente berichten

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan

Het voormalig verpleeghuis De Hey-Acker in Beneden-Leeuwen staat al twaalf jaar ‘leeg’. In samenwerking met De Kernen, zorggroep Maas & Waal en gemeente West Maas en Waal zijn De Plekkenmakers het proces gestart om de herontwikkeling van het pand en omliggend terrein uit te bouwen tot een zorgzame buurt.

Bloemhof. Mijn huis en bodemdaling

Bloemhof. Mijn huis en bodemdaling

De Plekkenmakers hebben de afgelopen maanden de Gemeente Rotterdam i.s.m. coöperaties Hef Wonen en Woonstad Rotterdam geholpen met het organiseren, faciliteren en begeleiden van live bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers op drie locaties in Bloemhof. Via digitale bijeenkomsten vanuit het Timmerhuis werden ook particuliere verhuurders geïnformeerd over bodemdaling.

Van top down, zoals we het altijd deden, naar de tijd van bottom up

Van top down, zoals we het altijd deden, naar de tijd van bottom up

In de derde weg werken we samen aan nieuwe ideeën en voeren dat ook samen uit. Ieder vanuit zijn eigen belang en kennis. De gemeente bewaakt het budget en de wettelijke kaders en de belanghebbenden brengen hun kennis van de praktijk mee. Zo zijn zij samen eigenaar van de plannen en de uitvoering.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734