Plekkenmaker Kim

Interview: Maak kennis met Kim!

Even voorstellen… Dit jaar zetten we eens in de zoveel tijd onze samenwerkingspartners in het zonnetje. Graag stellen we je voor aan onze collega Kim! Tijdens een tussenjaar landschapsarchitectuur is Kim Handelé inmiddels een half jaar onderdeel van ons Plekkenmakers team. Vanaf september gaat ze weer fulltime afstuderen. We wensen haar alvast heel veel succes!

PM post LI KIM2

Kim, kun je jezelf eens voorstellen?

Hallo, mijn naam is Kim. Ik ben 24 jaar en ik woon met veel plezier in Delfshaven, Rotterdam. Na mijn bachelor bouwkunde aan de TU Delft heb ik mij meer verdiept in de groene buitenruimte. Dit deed ik door middel van stages en verschillende werkplekken. Daarna ben ik begonnen aan mijn master landschapsarchitectuur.

Om mijn interesses binnen dit vakgebied nog beter te kunnen specificeren, koos ik voor een extra tussenjaar. Hierin heb ik een half jaar in Praag gewoond voor extra vakken en een andere kijk op ontwerpen. Nu ben ik bijna een half jaar werkzaam bij de Plekkenmakers. Hiernaast ben ik als zzp’er werkzaam in de zorg en doe ik regelmatig klussen binnen de (duurzame) landbouw. Van handen in de aarde en praktisch bezig zijn krijg ik namelijk veel energie.

Waarom De Plekkenmakers?

Tijdens eerdere werkplekken merkte ik dat er een connectie mist tussen de architect en de bewoners. De architect bepaalt wat er gaat gebeuren zonder soms enige relatie te hebben met het desbetreffende gebied. Ik geloof dat dat anders kan. Bewoners en andere betrokkenen hebben veel te vertellen. Door hen een stem te geven voelt iedereen zich meer betrokken. Zo ligt het ontwerp beter verankerd op de plek en wordt de omgeving een stukje mooier.

Bij De Plekkenmakers werk ik samen met mensen met een gelijke visie. Dat werkt motiverend. Door de open-minded sfeer biedt het mij ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen en groeien. De Plekkenmakers hebben mij geleerd wat participatie en co-creatie inhoudt. Dat er talloze mogelijkheden zijn hierin en dat iedere plek uniek is. Samen gaan we op zoek naar de identiteit van de plek. Door deze te gebruiken, is geen participatieproces hetzelfde. Anticiperen op wat nodig is. Het vergt creatief denken en vooral: doen!

Wat doe je nu met De Plekkenmakers en straks?

Momenteel ben ik werkzaam als projectsecretaris. Ik help met het organiseren en voorbereiden van verschillende evenementen. Daarnaast ondersteun ik bij analyseren en uitwerken van input uit de omgeving. Mijn landschappelijke kennis pas ik ook toe, omdat dit een steeds belangrijker thema wordt. Omdat ik pas net kom kijken in dit werkveld, heb ik een frisse blik. Ik kan mijn creativiteit en ondernemerschap op deze manier goed kwijt. Vanaf september ga ik fulltime afstuderen, maar bij de Plekkenmakers blijf ik betrokken.

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734