Cathalin in Baarn

Interview: Maak kennis met Cathalin!

Even voorstellen… Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie in het afgelopen jaar is Cathalin Hamelink sinds 1 januari 2023 lid van ons Plekkenmakers team. We kijken uit naar een leuke, inspirerende en co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking met onze nieuwe collega!

PM post LI Cathalin2

Cathalin, kun je jezelf eens voorstellen?

Hi, Ik ben Cathalin. Ik ben 21 jaar en kom uit Capelle a/d IJssel. Ik ben pas afgestudeerd voor de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben flexibel en communicatief en geniet van participatiebijeenkomsten over het hele land. Mijn interesses liggen dan ook vooral bij participatie en de verbinding tussen de ruimtelijke omgeving en de bewoners. Betekenis en identiteit geven aan locaties samen met de belanghebbende vind ik een interessant proces en ik hoop mij hierin ook te kunnen ontwikkelen. In mijn vrije tijd lees ik graag en maak ik foto’s, vooral van steden en actieve plekken. Ook hou ik van reizen, het liefst een actieve kampeervakantie op een plek met een grote geschiedenis.

Waarom De Plekkenmakers?

Tijdens het afronden van mijn studie merkte ik dat mijn interesse steeds meer richting participatie ging. In mijn zoektocht naar wat participatie nu precies inhoudt en in hoeverre dit al toegepast wordt, kwam ik De Plekkenmakers tegen via een van de projecten die zij in Rotterdam hadden uitgevoerd. De manier van werken en wat ze opleveren was zo interessant dat ik meteen contact heb opgenomen in de hoop hier mijn afstudeerstage te mogen doen en ook te zien of participatie echt iets is wat ik zocht. Ik was gelukkig meer dan welkom! Ik geloof in een toekomst waar mensen zich kunnen verbinden met de plek waar ze wonen en dat creativiteit zich op die plek kan ontwikkelen.

Wat ga je met De Plekkenmakers doen?

Met het afronden van mijn afstudeerscriptie over de doelgerichtheid van participatie is voor mij duidelijk geworden dat ik het werk rondom participatie zeker interessant vind en ook graag mee verder wil, als Plekkenmaker! Ik heb binnen de stageperiode geholpen met het opzetten van een Dromenlab voor verschillende plekken en het verwerken van de meningen en ideeën van de bewoners die opgehaald is binnen een Dromenlab. De mogelijkheid om als lid van De Plekkenmakers verder te gaan heb ik met beide handen aangepakt! Ik ben onderdeel van het nieuwe mediateam en ga ondersteunen bij het organiseren van events en Dromenlabs.

Hoe kunnen De Plekkenmakers jou helpen groeien?

Omdat dit mijn eerste officiële stap in het werkveld is moet ik nog veel leren over mijn positionering en over wat ik nu precies wil bereiken. Ik hoop dat het werk bij de Plekkenmakers mij hierbij gaat helpen. Ook denk ik dat De Plekkenmakers mijn manier van denken positief gaan beïnvloeden, waar op de opleiding nog veel naar harde lijnen wordt gekeken zijn De Plekkenmakers veel meer vrije denkers: Wat is mogelijk en hoe kunnen we dit SAMEN voor elkaar krijgen? Ik hoop deze manier van denken en samenwerken ook mee te kunnen nemen in mijn ontwikkeling. Ik droom om op een dag rond te kunnen lopen op een plek en te zien dat de veranderingen die jaren geleden door mijzelf zijn geïntroduceerd ook echt wat hebben opgeleverd voor het gebied.

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734