Bram Aarts

Interview: Maak kennis met Bram!

Even voorstellen… Dit jaar zetten we eens in de zoveel tijd onze vaste samenwerkingspartners in het zonnetje. Vandaag onze vaste filmmaker Bram Aarts! Of het nu informeren, inspireren en/of promotie is, mooie betekenisvolle video’s maken met fijne mensen om andere weer te motiveren is wat Bram graag doet. Hij vertaalt het verhaal van de plek naar de essentie door middel van video’s.

PM post LI Bram2

Bram, kun je jezelf eens voorstellen?

Mijn naam is Bram Aarts, ik ben 29 jaar en een jonge passievolle filmmaker uit Tilburg. Ik hou daarnaast van livemuziek maken, reizen, concerten meemaken en Netflix kijken. Mijn zintuigen op vakantie laten gaan is hierin de rode draad. Als je nieuwsgierig bent kun je alles wat het leven biedt zien en meemaken. De camera is mijn tool om erbij te komen.

Ik heb in Den Bosch de filmopleiding gedaan met een specialisatie in camerawerk. Inmiddels ben ik 7 jaar bezig mensen een podium te geven om hun verhaal te vertellen. De afgelopen 3 jaar heb ik mezelf verder gespecialiseerd in licht en montage, scripts en content, hetgeen je kunt regisseren en niet regisseren.

Wat voor producties maak je zoal?

Als Filmmaker maak ik voornamelijk bedrijfsfilms en commercials, aftermovies, videoclips in muziek en live registraties. Met de camera op ontdekkingsreis gaan en vanuit het verhaal verbeelden is wat ik graag doe. Het leukste hieraan is nieuwe mensen ontmoeten en op plekken komen waar ik normaal niet kom. Zoals een commercial van de AH in Amsterdam of belichting verzorgen voor jachtbouw met miljonairs, waar je als normale burger niet terecht komt.

Voor De Plekkenmakers verzorg ik de videoproducties en podcasts. Interviews op locatie aangevuld met sfeerbeelden van de plek. De producties met de meeste tijd zijn het leukst. Interessantste hierbij zijn de verhalen in combinatie met de plek. Dit valt onder het genre documentaire.

Ik zou in de toekomst een eigen filmbedrijf willen hebben met meerdere specialisten, films, documentaires met artiesten, reizen, betekenisvolle content maken en thema’s aansnijden met film als tool.

Waarom werk je graag met de Plekkenmakers?

De Plekkenmakers biedt mij mogelijkheden om verschillende interessante verhalen te filmen op locaties waar ik normaal niet kom. Het hele team bestaat uit open sociale mensen, waarmee ik prettig samen kan werken en mijn eigen vak kan beoefenen. En ik blijf bij elk project mezelf weer ontdekken en ontwikkelen.

Ik bewonder ook de omgang met kansrijke plekken. We maken samen mooie en betekenisvolle video’s op verschillende plekken. Zij geven mensen een podium, maar dan met andere tools dan de mijne. En ik spreek daardoor mensen die mij interessante nieuwe inzichten en ervaringen bieden.

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734