Bram Aarts

Interview: Maak kennis met Bram!

Even voorstellen… Dit jaar zetten we eens in de zoveel tijd onze vaste samenwerkingspartners in het zonnetje. Vandaag onze vaste filmmaker Bram Aarts! Of het nu informeren, inspireren en/of promotie is, mooie betekenisvolle video’s maken met fijne mensen om andere weer te motiveren is wat Bram graag doet. Hij vertaalt het verhaal van de plek naar de essentie door middel van video’s.

PM post LI Bram2

Bram, kun je jezelf eens voorstellen?

Mijn naam is Bram Aarts, ik ben 29 jaar en een jonge passievolle filmmaker uit Tilburg. Ik hou daarnaast van livemuziek maken, reizen, concerten meemaken en Netflix kijken. Mijn zintuigen op vakantie laten gaan is hierin de rode draad. Als je nieuwsgierig bent kun je alles wat het leven biedt zien en meemaken. De camera is mijn tool om erbij te komen.

Ik heb in Den Bosch de filmopleiding gedaan met een specialisatie in camerawerk. Inmiddels ben ik 7 jaar bezig mensen een podium te geven om hun verhaal te vertellen. De afgelopen 3 jaar heb ik mezelf verder gespecialiseerd in licht en montage, scripts en content, hetgeen je kunt regisseren en niet regisseren.

Wat voor producties maak je zoal?

Als Filmmaker maak ik voornamelijk bedrijfsfilms en commercials, aftermovies, videoclips in muziek en live registraties. Met de camera op ontdekkingsreis gaan en vanuit het verhaal verbeelden is wat ik graag doe. Het leukste hieraan is nieuwe mensen ontmoeten en op plekken komen waar ik normaal niet kom. Zoals een commercial van de AH in Amsterdam of belichting verzorgen voor jachtbouw met miljonairs, waar je als normale burger niet terecht komt.

Voor De Plekkenmakers verzorg ik de videoproducties en podcasts. Interviews op locatie aangevuld met sfeerbeelden van de plek. De producties met de meeste tijd zijn het leukst. Interessantste hierbij zijn de verhalen in combinatie met de plek. Dit valt onder het genre documentaire.

Ik zou in de toekomst een eigen filmbedrijf willen hebben met meerdere specialisten, films, documentaires met artiesten, reizen, betekenisvolle content maken en thema’s aansnijden met film als tool.

Waarom werk je graag met de Plekkenmakers?

De Plekkenmakers biedt mij mogelijkheden om verschillende interessante verhalen te filmen op locaties waar ik normaal niet kom. Het hele team bestaat uit open sociale mensen, waarmee ik prettig samen kan werken en mijn eigen vak kan beoefenen. En ik blijf bij elk project mezelf weer ontdekken en ontwikkelen.

Ik bewonder ook de omgang met kansrijke plekken. We maken samen mooie en betekenisvolle video’s op verschillende plekken. Zij geven mensen een podium, maar dan met andere tools dan de mijne. En ik spreek daardoor mensen die mij interessante nieuwe inzichten en ervaringen bieden.

Recente berichten

16 bijeenkomsten over de Rotterdamse horeca in 14 gebieden

16 bijeenkomsten over de Rotterdamse horeca in 14 gebieden

Koffiedrinken op het terras of gezellig uit eten kunnen gaan, hoort bij een aantrekkelijke en veilige stad. Belangrijk is dat er een goede balans is tussen levendigheid van de horeca en een prettig woon- en leefklimaat.Voor ieder van de 14 deelgebieden in Rotterdam is een horecagebiedsplan opgesteld, waarin de visie en ambitie van de horeca is omschreven en om de drie jaar wordt herzien.

Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in Oss

Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in Oss

De Binnenstad? Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in het nieuwe centrum van Oss OSS - Als straks het Warenhuis de huiskamer van het Osse centrum wordt, welke rol is er dan nog weggelegd voor De Binnenstad? Dit buurthuis leidt al decennia een relatief anoniem bestaan...

Op nieuwe kansen en dromen in 2024!

Op nieuwe kansen en dromen in 2024!

Wat een jaar! 2023 was een succesvol & co-creatief Plekkenmakers jaar! We kijken op een zonnige oudejaarsdag terug op een plezierige tijd van groei met nieuwe relaties en collega’s, leuke trainingen en mooie gesprekken. Het jaar waarin we AI-tool Chat-GPT verkenden, voor ons het woord van 2023. Maar ook het jaar van wederom waardevolle projecten door heel het land.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734