Minor CityBranding Rotterdam

Interactieve sessie in MONO én een rondleiding door ZOHO

Altijd leuk om wederom 50 studenten met verschillende achtergronden en studierichtingen aan de start van hun minor CityBranding aan de @Willem de Kooning Academy Rotterdam te inspireren met een inmiddels jaarlijkse workshop.

We namen ze mee in onze visie vanuit het verhaal en de historie van de plek, gaven inzicht in een co-creatief proces waar de beleving en behoefte van bewoners en ondernemers centraal staat en gingen samen aan de slag met enkele oefeningen.

Fijn om interactie te hebben met studenten én docenten, die nieuwsgierig & aandachtig luisteren, vragen stellen en actief meedoen. “Dit is een creatieve manier om problemen op te lossen. Dit kunnen wij goed gebruiken in onze toekomstige projectaanpak.”

PM post LI CB2 PM post LI CB6

Recente berichten

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Voor het nieuwe horecagebiedsplan zijn De Plekkenmakers samen met gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek gegaan over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften, van plenair tot vrije inloop.

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Rijswijk Wonen gaat zijn oude kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel 51 vervangen door nieuwbouw. Er komt een appartementencomplex met zo’n 40 woningen: De Admiraal. De woningen zijn bestemd voor huurders van 55 jaar of ouder en krijgen een middelhoge huur.

Dromen over de oude apotheek in Banne-Zuid

Dromen over de oude apotheek in Banne-Zuid

De plek van de oude leegstaande apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord krijgt een nieuwe functie. Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw en de grond. Zij wil hier samen met de gemeente Amsterdam, bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord en de inbreng van bewoners en organisaties, een nieuw plan voor een gebouw en de omgeving maken.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734