Meld je aan voor het PlekEvent op 7 april!

Thuis in de wijk

Hoe ziet ons zorglandschap er in de toekomst uit?

De samenleving verandert, en daarmee de zorg. Er komen steeds meer ouderen die ook langer leven. En er is steeds minder personeel. Nederland vergrijst en de zorgkosten worden op termijn onhoudbaar. We willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen maar onze maatschappij wordt steeds individualistischer. Hoe blijven we zo lang mogelijk betrokken en vitaal en voorkomen we vereenzaming?

Danielle Harkes en Yvonne Witter nemen je in het filmpje alvast mee in hun droom voor de toekomst van het woonzorgvraagstuk voor ouderen:
“Als je wat creatiever kijkt kom je misschien tot veel gewonere oplossingen met hele andere partijen dan dat je instituties nodig hebt.”

Congres Thuis in de Wijk 2023, bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg, vindt plaats op 22 maart in Den Bosch. Met mooie sprekers, masterclasses, praktijksessies, ronde tafels en ook twee excursies naar mooie projecten in gaststad Den Bosch. De Plekkenmakers staan op het Kennisplein om samen na te denken over mogelijke veranderingen, nieuwe woonzorgvormen en samenwerkingen tussen partijen in buurten.

Lees meer via de site van Thuis in de Wijk

Recente berichten

Maak van een wijk een ‘thuis’!

Maak van een wijk een ‘thuis’!

Congres Thuis in de Wijk 2023, bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg, vond plaats op 22 maart in Den Bosch. In komend Plek Event kijken we samen met Danielle Harkes en Yvonne Witter van de organisatie terug op het recente congres Thuis in de Wijk en bespreken we de oogst van het creatieve DromenLab op locatie.

Vacature Virtual Assistant

Vacature Virtual Assistant

Als Virtual Assistant ben jij een efficiënte persoonlijke assistent die op afstand voor elke Plekkenmaker klaarstaat voor ondersteuning op het vlak van projectmanagement. Je bent het aanspreekpunt voor het plannen van afspraken en af en toe ook aanwezig op diverse locaties.

Interview: Maak kennis met Rolf!

Interview: Maak kennis met Rolf!

Even voorstellen… Dit jaar zetten we onze vaste samenwerkingspartners in het zonnetje. Vandaag onze vaste tekenaar en beeldbepaler Rolf Resink! Of het nu fysiek of online is, in een klein gezelschap of op het podium van een groot congres, Rolf vertaalt de dromen en ambities in zijn eigen authentieke overzichtelijke stijl.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734