Meld je aan voor het PlekEvent op 29 september!

Thuis in de wijk

Hoe ziet ons zorglandschap er in de toekomst uit?

De samenleving verandert, en daarmee de zorg. Er komen steeds meer ouderen die ook langer leven. En er is steeds minder personeel. Nederland vergrijst en de zorgkosten worden op termijn onhoudbaar. We willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen maar onze maatschappij wordt steeds individualistischer. Hoe blijven we zo lang mogelijk betrokken en vitaal en voorkomen we vereenzaming?

Danielle Harkes en Yvonne Witter nemen je in het filmpje alvast mee in hun droom voor de toekomst van het woonzorgvraagstuk voor ouderen:
“Als je wat creatiever kijkt kom je misschien tot veel gewonere oplossingen met hele andere partijen dan dat je instituties nodig hebt.”

Congres Thuis in de Wijk 2023, bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg, vindt plaats op 22 maart in Den Bosch. Met mooie sprekers, masterclasses, praktijksessies, ronde tafels en ook twee excursies naar mooie projecten in gaststad Den Bosch. De Plekkenmakers staan op het Kennisplein om samen na te denken over mogelijke veranderingen, nieuwe woonzorgvormen en samenwerkingen tussen partijen in buurten.

Lees meer via de site van Thuis in de Wijk

Recente berichten

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

🎉 "Aan iedereen in Macharen: proficiat! De gemeenteraad is akkoord gegaan met het mooie dorpsplan dat we voor Macharen hebben." 🎉 Dorpshuizen hebben een belangrijke rol in het ontmoeten binnen de kernen en buurten van Oss. Gelijktijdig is de manier...

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

PlekEvent: Afstandelijke zakelijkheid en gezamenlijk verlangen

Samen plannen maken kan zorgen voor breed en groot draagvlak. In het komend Plek Event nemen Chris Ermers, lid van de kopgroep Macharen en Annemieke Verstraten, projectleider en adviseur bij het vastgoedbedrijf van gemeente Oss, ons mee in het verhaal van Macharen, van aanleiding tot perspectief, langs successen en leerervaringen.

Interview: Maak kennis met Tamara!

Interview: Maak kennis met Tamara!

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe collega! Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Trendonderzoek en Conceptcreatie in Lifestyle in het afgelopen jaar is Tamara Kerkhof onderdeel van ons Plekkenmakers team geworden. We kijken uit naar een leuke, co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking!

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734