Voor ieder van de 14 unieke deelgebieden in Rotterdam is een horecagebiedsplan opgesteld, waarin de visie en ambitie van de horeca is omschreven en om de drie jaar wordt herzien. In het horecagebiedsplan staat onder andere aangegeven waar en wat voor nieuwe horeca mogelijk is.
“Een goede saamhorigheid in de wijk is van grote waarde voor mogelijkheden die het ook ruimtelijk en beleidsmatig (horeca) biedt. Daar moeten we op blijven investeren.”
Voor het nieuwe horecagebiedsplan 2024-2027 zijn De Plekkenmakers samen met gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek gegaan over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften, van plenaire bijeenkomsten tot vrije inloop.
Koffiedrinken op het terras of gezellig uit eten kunnen gaan, hoort bij een aantrekkelijke en veilige stad. Belangrijk is wel dat er een goede balans is tussen levendigheid van de horeca en een prettig woon- en leefklimaat. Deelnemers deelden hun ervaring, wensen en verwachtingen over de horeca in hun gebied.
“Goed dat jullie het zo aanpakken en wat een goede opkomst! Je merkt dat het mensen aanzet om met elkaar in gesprek te gaan. Als ik al die Post-its lees krijg ik toch ook de neiging om mijn mening erbij te zetten. Het spoort aan, leuk!”