Glenn van der Vleuten

Glenn: van procesmanager naar Plekkenmaker

Glenn: sociaal procesmanager én Plekkenmaker
Je zou het misschien op het eerste gezicht niet zeggen. Maar veranderen zit in mijn bloed, net als creatief denken en doen. Met 360˚rond help ik overheden en (maatschappelijke) organisaties bij veranderopgaven. Als procesbegeleider is het de kunst om organisatorische hervormingen niet ‘van bovenaf’ in te zetten, maar samen mét medewerkers, klanten, partners en stakeholders. Co-creatie, participatie en sociale innovatie zijn de afgelopen jaren sleutelbegrippen in mijn werk geworden.

Zowel in mijn eerdere functies als directeur en bestuurder in wonen en zorg als nu bij 360˚rond, komen ruimtelijke en organisatievraagstukken vaak hand in hand op mijn pad. Met de toenemende gelaagdheid stijgt ook de complexiteit van vraagstukken. Als professional en als persoon geloof ik in de kracht van samenwerking tussen mensen met complementaire kwaliteiten. Diversiteit in kennis, kunde en persoonlijkheid versterkt de effectiviteit en duurzaamheid van oplossingen. Het is deze overtuiging én mijn passie voor business, mensen, veranderen en ruimtelijke uitdagingen die samenkomen in de Plekkenmakers.

Wie zijn de Plekkenmakers?
Wij zijn de Plekkenmakers: Michel, Reggy, Alex en Glenn. Vier creatieve doeners en analytische denkers in merkstrategie & conceptontwikkeling, architectuur, stedenbouw dan wel procesmanagement. Elk met een andere bril op verbonden in een voorliefde voor ruimtelijke vraagstukken. Plekken -binnen en buiten- fascineren ons. Een fijne plek is meer dan een stapel stenen of een stukje op aarde. Het zijn de mensen, de geschiedenis en de verhalen die een plek identiteit geven en ons inspireren.

Wat doen de Plekkenmakers?
De Plekkenmakers doen in ontwikkeling en transformatie van gebieden en gebouwen. Dit doen we niet alleen. Afgestemd op elk ruimtelijk vraagstuk werken we voor én samen met plaatselijke overheden, ontwikkelaars, architecten, bewoners, ondernemers en toekomstige eindgebruikers.

Met veel plezier gaan we de uitdaging aan om unieke en duurzame plekken te maken en zo de wereld een beetje mooier te kleuren. Wij inspireren, stimuleren, faciliteren, ontwerpen en begeleiden. Centraal in onze aanpak staan participatie en co-creatie. Ik voel me dus helemaal op mijn plek 😉

Glenn van der Vleuten

Social innovator | Procesmanager | Bruggenbouwer bij de Plekkenmakers

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Glenn van der Vleuten

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Glenn als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Glenn is kwartiermaker en participatie specialist bij De Plekkenmakers. Centraal in zijn werkzaamheden staat: verandering. En meer in het bijzonder co-creatie en sociale innovatie. Hij voegt creatiekracht toe aan vraagstukken en weet dit als geen ander om te zetten in organisatievermogen.

glenn@deplekkenmakers.nl
06-10886132