Gerardusplein Gemert

Dromenlab Gerardusplein

Dromen over…

…een biertje op een gezellig terras, een fijne werkplek, samen koken met producten uit de moestuin, picknicken op het gras, het schrijven van een boek, de liefde van je leven ontmoeten… je droom waarmaken op deze plek in het hart van Gemert!

Dromen over...

Het Gerardusplein als bruisende ontmoetingsplek. Zie jij het ook voor je? Of heb jij andere dromen?

 

Dromenlab Gerardusplein op 8 en 9 november

Woningbouwcorporatie Goed Wonen Gemert wil van de plek waar nu de Gerarduskerk staat een plek maken die écht van meerwaarde is voor de buurt. Daarom hebben zij het bedrijf De Plekkenmakers gevraagd om een Dromenlab® te organiseren. Het Dromenlab Gerardusplein is voor iedereen gratis toegankelijk op vrijdag 8 november tussen 11.00 – 20.00 uur én zaterdag 9 november tussen 09.00 – 14.00 uur voor en in de voormalige kerk, Sint Gerardusplein 1, Gemert.

Dromenlab®

Het Dromenlab® is een interactieve en creatieve methode om met elkaar ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. De Plekkenmakers strijkt met een lab neer in de wijk en mensen kunnen in- en uitlopen om inspiratie op te doen, ideeën te spuien en wensen voor of zorgen over de toekomst van het Gerardusplein te delen. Met een ‘mobile Abri’ en witte laboratoriumjassen gaat De Plekkenmakers met bezoekers van het dromenlab in gesprek om dromen te vangen. Het resultaat is een enorme diversiteit aan bruikbare ideeën voor de toekomst van het Gerardusplein.

De hele buurt is welkom

Bewoners, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters; iedereen is van harte welkom om mee te denken over de toekomst van het gebied. Alle inbreng wordt enorm op prijs gesteld. Loop dus gerust spontaan binnen op vrijdag 8 of zaterdag 9 november. Aanmelden is niet nodig.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Glenn van der Vleuten:

+31 6 1088 6132
glenn@deplekkenmakers.nl
www.deplekkenmakers.nl

Recente berichten

16 bijeenkomsten over de Rotterdamse horeca in 14 gebieden

16 bijeenkomsten over de Rotterdamse horeca in 14 gebieden

Koffiedrinken op het terras of gezellig uit eten kunnen gaan, hoort bij een aantrekkelijke en veilige stad. Belangrijk is dat er een goede balans is tussen levendigheid van de horeca en een prettig woon- en leefklimaat.Voor ieder van de 14 deelgebieden in Rotterdam is een horecagebiedsplan opgesteld, waarin de visie en ambitie van de horeca is omschreven en om de drie jaar wordt herzien.

Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in Oss

Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in Oss

De Binnenstad? Verborgen buurthuis zoekt zijn plek in het nieuwe centrum van Oss OSS - Als straks het Warenhuis de huiskamer van het Osse centrum wordt, welke rol is er dan nog weggelegd voor De Binnenstad? Dit buurthuis leidt al decennia een relatief anoniem bestaan...

Op nieuwe kansen en dromen in 2024!

Op nieuwe kansen en dromen in 2024!

Wat een jaar! 2023 was een succesvol & co-creatief Plekkenmakers jaar! We kijken op een zonnige oudejaarsdag terug op een plezierige tijd van groei met nieuwe relaties en collega’s, leuke trainingen en mooie gesprekken. Het jaar waarin we AI-tool Chat-GPT verkenden, voor ons het woord van 2023. Maar ook het jaar van wederom waardevolle projecten door heel het land.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734