Dromenlab de oude apotheek

Dromen over de oude apotheek in Banne-Zuid

De plek van de oude leegstaande apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord krijgt een nieuwe functie. Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw en de grond. Zij wil hier samen met de gemeente Amsterdam, bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord en de inbreng van bewoners en organisaties, een nieuw plan voor een gebouw en de omgeving maken.

De Plekkenmakers begeleiden het proces, waarin het plan in co-creatie met bewoners en organisaties van Banne Zuid wordt gemaakt. De nieuwbouw moet ook bijdragen aan een betere buurt in Banne Zuid. In het Dromenlab deelden buurtbewoners dromen en ideeën over wat zij het liefst op de plek van de oude apotheek zien.

Het gaat over de functie van het nieuwe gebouw, maar ook het gebouw zelf en de ruimte eromheen, zoals groenvoorzieningen en parkeerplaatsen. De gemeente heeft wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo mag het gebouw bijvoorbeeld niet hoger worden dan 30 meter en ook niet te dicht op de gebouwen eromheen gebouwd worden.

Alle bijdragen, tips en ideeën waren welkom. Over een maand organiseren we een InformatieLab. Dan laten we aan buurtbewoners zien wat we met de ingebrachte ideeën kunnen doen en maken we samen een vingeroefening. Zo komen we stapje voor stapje tot een eerste schetsontwerp voor het nieuwe gebouw.

PM post LI Statenjachtstraat5

Recente berichten

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Voor het nieuwe horecagebiedsplan zijn De Plekkenmakers samen met gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek gegaan over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften, van plenair tot vrije inloop.

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Rijswijk Wonen gaat zijn oude kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel 51 vervangen door nieuwbouw. Er komt een appartementencomplex met zo’n 40 woningen: De Admiraal. De woningen zijn bestemd voor huurders van 55 jaar of ouder en krijgen een middelhoge huur.

Met eensgezindheid en enthousiasme richting een Zorgzame Buurt

Met eensgezindheid en enthousiasme richting een Zorgzame Buurt

In samenwerking met Woonstichting De Kernen, Zorggroep Maas en Waal en gemeente West, Maas en Waal zijn De Plekkenmakers het proces gestart om de herontwikkeling van een voormalig verpleeghuis aan de Rozenstraat en omliggend terrein in Beneden-Leeuwen uit te bouwen tot een zorgzame buurt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734